המזונות והמתכונים המופיעים כאן מתאפיינים בעיקר במרקם פריך או קליל, ובטעם עז, ארומטי או חריף. מזון מחמם ומייבש ממריץ את הגוף והתודעה, יוצר תחושת חום פעלתנות וקלילות. מתכונים אלו מתאימים במיוחד למצבים ואנשים ‘קרים ולחים’. לפיכך השימוש במתכונים אלו מתאים בדרך כלל למצבים כגון השמנה, עייפות, שלשול כרוני ודיכאון. יש להיזהר עם תזונה שכזו בעיקר בישראל שהנה מדינה חמה ויבשה. ניתן לשקול שימוש במזונות אלו בחורף ובאביב המוקדם. מוזמנים לקרוא עוד על תזונה ואורח חיים מחמם ומייבש.