מרק דוחן ושורשים

מאת אייל שפרינגר

מרק דוחן ושורשים

מרק דוחן ושורשים הוא מתכון קל להכנה, המתאים לימים הקרים.

מרכיבים:

3 שורשי פטרוזיליה
1/2 שורש סלרי
300 גר' דלעת
3 גזרים
כל ירקות השורש חתוכים לחתיכות גדולות
1 בצל
1 כרישה
4 בצל ירוק
כל הבצלים קצוצים גס וצרובים במחבת ללא שמן
כ1/4 כוס דוחן שטוף היטב
כפית אצת ארמה שרויה במים
כפית ג'ינג'ר מגורר
כפית שטוחה כורכום
1 כף שמן סומסום בכבישה קרה
מעט פלפל שחור
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

מבשלים את הדוחן לפחות 25 דקות ב3 כוסות מים עם מעט מלח. (למאמר המלמד בישול דוחן בסיסי)
מוסיפים את כל הירקות ואת הכורכום ומבשלים עוד בערך 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
מתבלים במלח, בשמן ובפלפל השחור.
טוחנים חלקית את המרק, חלקית עדיף עם STICK חשמלי.
בסוף הבישול מוסיפים את אצת הארמה ואת הג'ינג'ר הקצוץ.
ניתן לקשט עם פטרוזיליה קצוצה, ומעט כמון קלוי.

מרק דוחן ושורשים מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

החורף היא העונה הלחה ביותר. למרק זה אפקט מייבש, התומך בכליות, המערכת הקשורה בעונת החורף על פי הרפואה הסינית.
בהינתן אבחנה מתאימה, ניתן להשתמש במרק כחלק מטיפול תזונתי במגוון מצבי לחות וליחה בפלג הגוף התחתון: ערמונית מוגדלת, בצקות בקרסוליים, מיומה, הפרשות וגינליות, דלקות כרוניות בדרכי השתן, ועוד.

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס  "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

האם המתכון עניין אתכם? רוצים להמשיך ללמוד איתי? מוזמנים להשאיר פרטים כאן

מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק

צילמה: מאי רזומוב, דיאטנית קלינית B.Sc, יועצת בריאות טבעית

לעיון נוסף:

מתכוני ירקות
מתכוני מרק
מתכוני דגנים

מומלצי החודש