הרצאות קורסים וסדנאות עם אייל שפרינגר

עולם הרפואה המסורתית עמוק ורחב, מכיל דרכים רבות להבין מיהו האדם ומהם כוחותיו, מגוון עצום של מזונות תבלינים וצמחי מרפא, וגישות שונות לטיפול ושמירה על הבריאות.

בעמוד זה מוצגות הרצאות וסדנאות בהנחיית אייל שפרינגר. חלקן פעילות בימים אלו כחלק מקורסים, חלקן הוצגו בעבר ומחכות להתעורר שנית. במידה וזיהיתם סדנה או הרצאה המוצאת חן בעיניכם, צרו איתי קשר כדי לבדוק אם הן יוצגו בקרוב או כדי שאוכל לדעת שאתם מתעניינים ולפתוח סדנה כזו.

מוזמנים ליצור קשר,

אייל.

0523904332, [email protected]

לקבלת פרטים על הרצאות חדשות ממש כשהן מוכנות לחצו כאן 

img-016

"שירת הדם": קורס אבחון בדיקות דם בגישה המשלבת מדע ורפואה מסורתית

שירת הדם הוא קורס דיגיטלי רחב היקף המלמד לקרוא בדיקות דם ולאבחן מנקודת מבט חדשה המכילה שני עולמות: עולם הרפואה המערבי המפורט והמדוייק ועולם הרפואה המהותני אשר מעז לשאול שאלות יסוד אודות מסלול חייו של האדם… למידע נוסף וקבלת פרטים לחצו כאן

יין ויאנג בתזונה

בעולם בו ניראה כי מרוב עצים לא רואים את היער, כאשר התמונה התזונתית והבריאותית נדמית כמורכבת להבנה ויישום יותר מאי פעם, כדאי להכיר גישה המאפשרת לעשות סדר בבלאגן. להמשך קריאה לחצו כאן

יין יאנג

תזונה מותאמת אישית – על חם קר וכל השאר

הרצאה בה ננסה להבין כיצד המזון משפיע על בריאותנו ומצבנו הנפשי על פי נקודת מבט המשותפת לרוב מסורות התזונה האסיתיות המגדירה מזון בריאות וחולי על מושגים כגון חם קר לח ויבש. נעבור תהליך של אבחנה עצמית ונתחיל להכיר את סל המזונות המתאים לנו. למידע נוסף לחצו כאן.

שפת הטעמים: השפעת הטעם על האיכות הרפואית של המזון

מוזמנים להכיר רעיון עתיק אך מהפכני: על פי הרפואות של העולם העתיק, הרפואה הסינית, האיורוודה, והרפואה היוונית- ערבית, השפעתו הרפואית של המזון ניכרת בעיקר על פי טעמו. מרירותה של החסה, מתיקות הדלעת או עפיצות הרימון נועדו ליותר מאשר גירוי בלוטות הטעם שלנו. להמשך קריאה

פלוב וטעמים

פטריות מרפא ברפואה המסורתית

לפטריות שמור מקום מיוחד ברפואה ובתזונה העממית בארצות שונות במזרח אסיה, רוסיה, אירופה, ואמריקה. לפטריות נקשרו מיתוסים ואמונות, הן משמשות לטיפול למגוון מחלות כגון סרטן, מחלות חיסון והפרעות מטאבוליות ואף קיימת התייחסות נירחבת לשימוש בהן בהקשר לצמיחה רוחנית. בהרצאה ננסה להעמיק ולעמוד על טיבן של הפטריות ומקומן בטיפול התזונתי והצמחי. למידע נוסף

 

סדנת בישול סיני עם צמחי מרפא 

צמחי המרפא מהווים חלק בלתי נפרד מהמטבח הסיני. שילוב צמחי המרפא בבישול שואב ממסורות דאואיסטיות, ממטבחי משפחות האצולה, מהמטבחים הכפריים וממסורות המנזרים.
במהלך הסדנה משלבת הרצאה בנושא של צמחי מרפא סיניים במטבח לצד התנסות פעילה בבישול מגוון מנות סיניות המבוססות על צמחים גולמיים. בסיום הסדנה תיערך ארוחה חגיגית. למידע נוסף

חם קר לח ויבש

להקל על העיכול, טיפול בבעיות עיכול עם אמצעים ביתיים

כיצד שוכחים שהבטן בכלל קיימת, כיצד שומרים על עיכול תקין וללא טרדות של גאזים, נפיחות, צרבת, שלשול עצירות ושאר מריעין בישין? הרצאה חווייתית במהלכה נבין כיצד מערכת העיכול ניפגעת בתפקודה, נוכל לראות, להריח לטעום ולהתנסות בערכת הכלים תזונתית אשר תסייע לנו בהקלה ובטיפול בבעיות עיכול שונות ונזכה בידע אשר ילווה אותנו שנים ארוכות. למידע נוסף.

חוכמת הדגן – האם דגנים מתאימים עבורכם ואם כן אילו דגנים? 

בהרצאה ננסה ליצור בהירות ביחס לאכילת הדגנים, נסביר את מקומם המרכזי במסורות התזונה ונציג את הפרקטיקות הרפואיות של התרבויות המסורתיות אשר התקיימו בזכות מגע קרוב עם מזונות אלו לאורך אלפי שנים.
נלמד כיצד המסורות של הרפואה הסינית, האיורוודה, והתזונה היפנית- מאקרוביוטית מתייחסות לאתגרים הכרוכים באכילת דגנים, מפיקות תועלת מתכונותיהם הרפואיות, ומגדירות את הדגן המתאים ביותר לכל אדם ואדם. למידע נוסף

דגן

ירקות – יותר מחמישה צבעים ליום

כולם מסכימים כי ירקות חיוניים לבריאות, אך אילו ירקות מתאימים לכל אדם ולכל מצב?
הרפואות המסורתיות כגון הרפואה הסינית האיורוודה והמאקרוביוטיקה מגדירות השפעות טיפוליות שונות לירקות השונים.
חלק מהירקות מתאימים לחיזוק במצבי חולשה, חלקם משפיעים על מערכת העיכול באופנים שונים, ישנם ירקות המסייעים למניעת מחלות ספציפיות, וקיימת אף התייחסות להשפעתם של ירקות על מצבנו הנפשי. למידע נוסף

דוכן ירקות

דיקור עם תבלין אחד

לעיתים טיפול הוא תהליך ארוך, אולם לפעמים מילה אחת, המלצה אחת, יכולה לשנות את התמונה.
תכונותיהן הקיצוניות של התבלינים הופכות אותם לכלי טיפול פוטנטיים.
במפגש הקרוב נכיר, נטעם ונריח תבלינים אקזוטיים ממסורות ריפוי שונות, לצד תבלינים פשוטים ויומיומיים. נכיר את תכונותיהם, דרכי השימוש והמינונים המאפשרים השגת התקדמות משמעותית בתהליך הטיפול ולשמירה על הבריאות. למידע נוסף

תבלינים

הרצאה: חלבון מהחי, בין מרפא וסכנה

צריכת חלבון מהחי מהווה חלק בלתי נפרד מעולמן של הרפואות המסורתיות. בדומה לימינו אנו, מזון שמקורו מהחי זוכה בתרבויות המסורתיות להתייחסות מורכבת בה מעורבים חמלה, תועלתנות, ושאלות סביב מקומו של האדם ויחסיו עם הטבע.

למידע נוסף

ביצת אלף שנה

הרצאה: הזנה עמוקה עם השומן המתאים

שומן הוא אחד מחומרי הגלם היקרים בעולם החי והצומח. מהרפואות המסורתיות מקבלות בברכה שומן איכותי ועושות בו שימושים שונים הקשורים לשיקום הבריאות, הארכת החיים, תמיכה בתפקוד מוחי, חיסוני ומיני תקין, התמודדות עם זיקנה, וכן, וגם לקוסמטיקה.

למידע נוסף

חמאת גהי

הרצאה: המקום בו דייסה הופכת למסוכנת

אחד המצבים המתסכלים ביותר עבור מטפל בתזונה הוא החמרה בלתי צפויה במצבו של המטופל, לאחר שימוש בחומרי גלם אשר היו אמורים לכאורה לסייע לו. המפתח להבנת הכישלון הטיפולי איננה תלויה רק בבחירה מחודשת של חומרי הגלם, אלא בהבנה מעמיקה יותר של הפיזיולוגיה של המטופל ושל כשלים באבחנה אשר אולי חמקו מעינינו.

בהרצאה אשר פותחת בשסתום קטן, עוברת דרך המבנה האנטומי והתפקוד של הקיבה, וממשיכה בהעמקת ההבנה של אברי מערכת העיכול בראי הרפואה הסינית, ננסה לענות על שאלות שונות: מדוע קורקבני תרנגולות משמשים את הסינים לטיפול בסוכרת, כיצד סוכר עלול לגרום לסוכרת בדרך פחות מוכרת, מדוע מרק או דייסת אורז אינם תמיד מזונות בריאים, וכיצד אפשר להימנע מעיפות אחרי האוכל.

למידע נוסף

הרצאה: לתקן עם קטניות

גם אם קלקלתם, לעיתים אפשר גם לתקן. לקטניות תפקיד משקם בעולם הטבע ובחקלאות, הן משיבות לקרקע חנקן ומשקמות קרקעות מדולדלות. בדומה לתפקידן בטבע, גם בתזונה לקטניות תפקיד משקם: הן מהוות מרכיב מזון חיוני בתהליכי החלמה, ריפוי או ניקוי. לקטניות השפעות מגוונות על משק הנוזלים של הגוף, המאזן ההורמונלי, בריאות המעי הגס, הלב וכלי הדם והשפעה המשלבת הזנה של הגוף במרכבי מזון ייחודיים לצד יכולת לסייע בתהליכי ניקוי של הגוף וסתירת רעלנים סביבתיים ופנימיים. למידע נוסף

קטניות

הרצאה: לצמוח מחדש – התאוששות אחרי סרטן באמצעות תזונה וצמחי מרפא

אחרי הניתוחים, הכימותרפיה והקרינה, או בהפוגות ביניהם, מטופלות ומטופלים רבים מתמודדים עם אתגרים גופניים ורגשיים המקשים על ההתאוששות אחרי סרטן והחזרה לשגרה. גישות מסורתיות לתזונה כגון התזונה הסינית האיורוודה והמאקרוביוטיקה מכוונות מטבען לחיזוק המטופלים ושיקום החיוניות. למידע נוסף

לצמוח אחרי סרטן

 

הרצאה: טיפוח המיניות והפריון הנשי באמצעות תזונה מסורתית

השימוש בתזונה לצורח טיפוח הבריאות המינית והפריון פותח לאורך אלפי שנים בסין ובהודו. היכולת להרות השפיעה על גורלן ומעמדן נשים והכריעה את עתידן של משפחות, משום שצאצאים בריאים היוו ערובה להישרדותה של שושלת. רפואות המזרח עוסקות באופן נרחב בדרכים לשיפור הפוריות ולטיפוח החיוניות המינית.

לקחים אלו אשר הופקו לאורך אלפי שנים רלוונטיים גם היום כאשר מטופלות רבות מגיעות לבריאות שברירית כתוצאה ממתח, דיאטות, הזנחה או אימוץ אופנות תזונה המובילות למצבי חסר.

בהרצאה זו נציג טכניקות טיפול מבוססות טקסטים מסורתיים, פולקלור ומחקר ונלמד כיצד ניתן לבנות מסגרת של אורח חיים ותזונה לשיקום מצבי חסר הפוגעים במיניות ובפוריות.

אלת פריון

אלת פריון הודית

הרצאה והתנסות: "אבחנת פנים, להביט פנימה אל המטופל"

אבחנת פנים היא כלי איבחון מרכזי המאפשר לעמוד על קנקנו של העומד מולך: נטיותיו הנפשיות, הרגלי חייו ומצבו הבריאותי. הידע ניתן ליישום בעסקים, במפגשים רומנטיים, ולמניעת מחלות.
בהרצאה נרכוש כלי אבחון מעשיים בצירוף דוגמאות מצולמות מהקליניקה והדגמה חיה עם המשתתפים.

אבחנת פנים סינית

הרצאה: תזונה לאמיצים, תזונה וצמחי מרפא להתמודדות עם מתח וחרדה

כיצד ניתן להשתמש בתזונה וצמחי מרפא להקלה והפחתת העוצמה של חרדה ומתח נפשי?

חוויות של מתח וחרדה מערבות היבטים פסיכולוגיים וגופניים.

במפגש הקרוב המבוסס על שילוב ידע מבוסס מחקר וידע מתוך עולם הרפואות של מזרח אסיה, נכיר כלים פשוטים וזמינים הכוללים מזונות, שיטות בישול, צמחי מרפא ואורחות חיים לתמיכה במערכות הגוף השונות הקשורות בחרדה.

קנטאור

הרצאה: תזונה מסורתית לאוסתיאופורוזיס

ההרצאה תעסוק בשימוש בתזונה, צמחים בודדים תוספים ואורח חיים לבניית העצם. ידע זה המתאים לטיפול במצבים כגון אוסתיאופורוזיס, שברים, ולצורך לשמירה על בריאות עצם בקרב מטופלים אונקולוגיים. במפגש יוצג ידע תאורטי ואבחנתי מתוך עולם הרפואה הסינית, המאקרוביוטיקה, האיורוודה והמחקר לצד אמצעי טיפול הכוללים תזונה, צמחים ותוספים המיועדים לתמיכה בעצמות בריאות וחזקות. ניתן לרכוש את הקלטת ה Zoom של ההרצאה (ללא עריכה) בפנייה למייל: [email protected] לעיון נוסף

במבוק

הרצאה: תזונה מסורתית לבעיות מפרקים

בסדנה זו נציג תאוריות שונות העוסקות במפרק כמקום מפגש בין רקמות שונות ורמות שונות של חיות, וכיצד פגיעה במפרק עשויה להיות ביטוי לחוסר איזון בין תפקודי החיים השונים, המתבטא בנפש, באורח החיים ובבחירות התזונתיות של המטופל. במפגש יוצג ידע תאורטי ואבחנתי מתוך עולם הרפואה הסינית המאקרוביוטיקה האיורוודה והמחקר לצד אמצעי טיפול הכוללים תזונה, צמחים ותוספים המיועדים לתמיכה בבריאות המפרקים. ניתן לרכוש את צילום הזום של ההרצאה בעלות של 325 ש"ח בפנייה למייל [email protected] לעיון נוסף

טיפול במפרקים

הרצאה: עוברים את ה-40 כמו גדולים

גם אם עמוק בלב אנחנו עדיין בני 20, לאט לאט מצטברים הסימנים המטרידים (כולם או חלקם):

צמיג קטן סביב המותניים, ירידה במסת השריר, הקרחה, ירידה בחשק מיני, מצב רוח ירוד והגדלה של בלוטת הערמונית המתבטאת בקושי במתן שתן וקימה בלילה לשירותים.

הרצאה קצרה ומשמעותית תספק לכם כלים פשוטים וקלים ליישום אשר יעזרו לכם לשמור ולטפח את החוסן הגופני שלכם ולדעת שיש לכם תשובות טובות יותר להתבגרות הגברית. למידע נוסף.

להזמנת ההרצאה צרו קשר במייל: [email protected]

גבר מזדקן בחן

האי ג'ינג וגלגל 12 החיות

מודל 12 החיות המבוסס על ספר סיני עתיק יומין המתאר את השינויים המתרחשים לאורך היום, השנה וחיי האדם. דרך הכרות עם החיות הסיניות, נוכל לפגוש נקודת מבט נוספת אודות דרכנו בחיים, השינויים שאנו עוברות והשיעור הצפון בכל תקופת חיים. למידע נוסף

דרקונים YIN-YANG

הרצאה: "סודות אריכות הימים של המזרח"

אוכלוסיית אוקינאווה שבדרום יפן מצטיינת באריכות ימיה. בעת העתיקה, רופאים סינים הגיעו לגיל הממוצע של 75 ללא אנטיביוטיקה או ניתוחים. בהרצאה נציג עקרונות תזונתיים, צמחי מרפא והנחיות לאורח חיים המופיעים ברפואות המזרח לשמירה על אריכות חיים.

טיפוח המראה באמצעות שיטות מרפואות הודו וסין

מזונות צמחים וטכניקות מיוחדות לטיפוח מראה העור והפנים על פי הרפואה הסינית והרפואה ההודית.

כוח המוח

היכרות עם מזונות, צמחי מרפא וטכניקות אימון לשיפור תפקוד המוח.

תזונת ילדים ברפואה המסורתית

בסדנה בת שני מפגשים אודות תזונת ילדים מוצגות הגישות של רפואות מסורתיות שונות בדגש על הרפואה הסינית והמאקרוביוטיקה להתפתחות בריאה של ילדינו. ניתן לרכוש את הקלטות ההרצאה בעלות של 280 ש"ח להרצאה בודדת ו-500 ש"ח לשני ההרצאות.  לפרטים נוספים

תזונת ילדים

'לשם ובחזרה'- צמחי מאכל ומרפא סיניים הגדלים בישראל

ההרצאה עוסקת בצמחים מאכל ומרפא מקומיים, המשותפים לרפואה הסינית ולמרחב הים תיכוני. בהרצאה נתחקה אחר השימוש הרפואי לצמחים אלו על פי הרפואה הסינית ועל פי מסורות רפואה מקומיות מהמזרח התיכון ואירופה. ננסה להצליב את הידע המסורתי במידע אודות ההרכב הכימי-פרמקולוגי של הצמחים, ובכך נזכה להכיר טוב יותר את צמחי המרפא והמאכל המקומיים.

למידע נוסף

הפקת ג'ל מעלה אלוורה

 

סדנת אבחנת דופק למטפלים

בשנים האחרונות פונים אלי מטפלים מתחומים שונים המעוניינים להשתלם באבחנת דופק.
אני נוהג להשתמש באבחנת הדופק גם בטיפולי התזונה, כאשר הדופק מאפשר לי לקבוע סופית את האבחנה ולהתאמת מזון למטופלים בשלבים מתקדמים בתהליך כאשר ההתאמה צריכה להיות מעודנת יותר.
המידע הזה נחוץ בעיקר למטפלים שהרקע שלהם איננו סיני- תזונאיות קליניות, נטורופתים, הרבליסטיות, ומטפלי איורוודה. למידע נוסף

אודות המרצה

אייל שפרינגר MSc, Dip.CM, Cl.Hb

מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

מנהל לשעבר של המרכז לרפואה משלימה משולבת למטופלי סרטן במרכז הרפואי תל אביב (איכילוב).

שימש כמורה בכיר לטווינה וצ’י קונג בקמפוס ברושים-אוניברסיטת תל אביב. שימש כמורה לתזונה סינית בתוכנית ללימודי רפואה סינית עתיקה בפקולטה לחקלאות ברחובות.

למד תזונה מקרוביוטית תחת הנחייתה של ד”ר מירה ניאזוב ותזונה איורוודית בהנחיית המטפל פיליפ לומבארד. השתלם בסין בתזונה סינית.

 מיישם את דרך התזונה הסינית –מקרוביוטית בחייו האישיים ובעבודה הקלינית.