חלבון מהחי: בין מרפא לסכנה

מרצה: אייל שפרינגר

ביצת אלף שנה

צריכת חלבון מהחי מהווה חלק בלתי נפרד מעולמן של הרפואות המסורתיות. בדומה לימינו אנו, מזון שמקורו מהחי זוכה בתרבויות המסורתיות להתייחסות מורכבת בה מעורבים חמלה, תועלתנות, ושאלות סביב מקומו של האדם ויחסיו עם הטבע.

גם בהקשר הרפואי הבחירה במזון מהחי מורכבת, בשל אופיו המרוכז של מזון זה העשוי להאיץ תהליכי החלמה ושיקום לצד האפשרות להיפגע מצריכתו בשל אותו אופי מרוכז העלול להוביל לעודפים תזונתיים וחשיפה לרעלנים סביבתיים.

במפגש הקרוב נציג חלק מהרקע התרבותי והרפואי לצריכת מזון מהחי כפי שהוא מופיע ברפואות המסורתיות, נדון במצבים הרפואיים המצדיקים שימוש בו וסימנים לכך שמזון מהחי איננו מתאים. נעסוק בדרכי הכנה של מרכיבים מהחי המדגישות את איכויות הריפוי ואף נמפה את מפת הסיכונים הנובעת מאיכות המזון מהחי הזמין בימינו.

פרטים:

מועד: 6.6.19, יום ה' בשעה 18:00-21:00
מיקום: מרכז שורשים, רחוב בן יהודה 35 בתל אביב.
עלות: 250 ₪ למפגש
להרשמה, צרו קשר במייל [email protected] או בהודעת טקסט ל0523904332

על המרצה:
אייל שפרינגר, מייסד אתר ושיטת TEF, ומנחה קורס המטפלים בשיטה, מנהל המרכז לרפואה משולבת משלימה למטופלי סרטן בבית החולים איכילוב וממחברי הספר "בישולחיים".

מומלצי החודש