טורטיות ללא גלוטן

שרון בנרף מוזס

טורטיות הן קלות להכנה, קלות בבטן, וגם אח"כ…

גלוטן גלוטן גלוטן, אי אפשר איתך, והכל די מגעיל בלעדיך…

כמי שמטפלת בשיקום מערכת העיכול, רבות ממטופלותיי נמנעות מגלוטן – אחד החומרים אשר יותר מאתגרים את המערכת.

ועל אף שזה 'מחוץ להגדרות התפקיד', אני מוצאת את עצמי מבלה זמן רב בנסיונות לשדרג להן את השגרה התזונתית באיתור אחר מתכונים ומוצרים אשר יהיו:

* גם נטולי גלוטן

* גם בעלי ערך טיפולי

* גם קלים להכנה

* גם טעימים

* (ורבאק- לא מכוסמת… כי כמה כבר אפשר…)

לאחרונה נתקלתי באתר הנפלא הזה פלנטי plenty, אשר יצרו שירי סאבין ומולי אלון, אתר אשר מכיל מתכונים נפלאים, טעימים, מחומרי גלם בריאים, קלים להכנה, טבעונים ומתחשבים במערכת האקולוגית כולה 🙂 ואפילו אסתטיים!

הטורטיות המוצגות כאן הן בהשראת המתכון הזה מהאתר של 'פלנטי' – במתכון המקורי הן טבעוניות.

מהירות הכנה! עוברות חלק בבטן! קלות לעיכול! והכי חשוב טעימות! וכולנו יודעים שקשה להגיע לתוצאה כזו ללא גלוטן בואו נודה…

רכיבים (יצאו לנו כ 7 טורטיות):

¾ כוס קמח אורז

¾ כוס קמח עדשים כתומות

2 כפות קמח טפיוקה

קורט מלח

2 כפות שמן זית

ביצה

2 כוסות מים

עשבי תיבול קצוצים דק בהתאם להנחיית המטפל (כאן השתמשנו ברוזמרין)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את הקמחים והמלח
  2. מוסיפים את הביצה, השמן וכוס מים אחת – וממשיכים לערבב. מתקבלת עיסה די דביקה
  3. מוסיפים את כוס המים הנוספת – עד לקבלת עיסה דלילה אחידה ויפה
  4. מוסיפים את העלים הקצוצים וממשיכים לערבב
  5. מחממים מחבת (מהסוג שלא נדבק) על אש קטנה
  6. כשהמחבת התחממה בוזקים מעט שמן זית ומפזרים אותו על כל המחבת
  7. לכל טורטיה בוזקים כ- ¾ מצקת מהבלילה – אם רוצים אותה דקה וגדולה מפזרים את הבלילה על המחבת
  8. אחרי כדקה, דקה וחצי הופכים צד בעזרת תרווד. הצד השני כמובן מוכן מהר יותר
  9. בתאבון!

* במידה ונשארו לכן עוד כמה ולא טרפתם את הטורטיות, שמתי לב שהן נשמרות יפה במקפיא כמה ימים, כל בוקר אני מפשירה אחת בטוסטר אובן והיא שומרת על טעמה וגמישותה!

* כיף לשתף את הילדים בהכנת המתכון!

* למתכון המקורי הטבעוני באתר פלנטי.

למי המתכון מתאים?

המתכון מתאים לכל מי שמחפש פתרון קליל ללחם נטול גלוטן. ניתן למצוא לטורטיות ממרחים מופלאים כאן בגזרת הממרחים שלנו. הטפיוקה הרירית מאזנת את האורז והעדשים היבשים, כך שמתקבל מתכון יחסית מאוזן למגוון מצבי העיכול. ניתן לחדד איכות טיפולית למתכון ע"י בחירה בתבלינים או בעשבי התיבול לטורטיות:

  • זרעי כמון טחונים כאשר רוצים לחמם ולהקל על העיכול
  • זרעי כוסברה טחונים כאשר רוצים לקרר, להקל על העיכול ולתמוך בכאבי ראש ממקור חום
  • עלי זעתר קצוצים דק כאשר רוצים לייבש ולתמוך במערכת הנשימה
  • עלי רוזמרין קצוצים דק כאשר רוצים לתמוך בתפקוד המוחי ובזכרון

וכן הלאה…

בתאבון!

שרון בנרף מוזס – מטפלת ברפואה סינית עתיקה (דיקור, צמחים, טווינא, תזונה סינית) מרכזת תחום שיקום מערכת העיכול בקליניקת המרכז לרפואה מסורתית על פי שיטת TEF

לקריאה נוספת:

הטיפול בשלשולים כרוניים באמצעות תזונה מסורתית

הטיפול בדלקת רירית הקיבה (גסטריטיס)

ממרח אזוקי בסגנון כבד קצוץ

מומלצי החודש