משקה טאקרה הודי

מאת עירית יואלי

"אלו הצורכים טאקרה באופן יום יומי לא יסבלו ממחלות, ומחלות שירפאו ע"י טאקרה לא יחזרו לעולם. כמו שהנקטר לאלים כך הטאקרה לבני האדם." (בהבה פראקאש פרק 66).

הטאקרה הינו משקה איורוודי מסורתי, בו אנו מערבלים יוגורט עם מים ביחס של 1: 0.25, יוגורט למים.
הוספת המים והערבול, מעניקים ליוגורט קלילות ותנועה, ובכך מאזנים את הכבדות והאפשרות לתקיעות הקיימות בו.
ניתן לשחק עם היחס של המים ליוגורט, בהתאם ליכולת העיכול שלנו: יותר מים ייצרו משקה קל יותר לעיכול.
בנוסף ניתן להכניס תבלינים שונים בהתאם לדושה שלנו.

אפשר להכין יוגורט ביתי כתהליך מקדים לטאקרה:
1. נקח ליטר חלב מורתח ( רצוי חלב אורגני)
2. נקרר לכ- 40 מעלות ( כאשר האצבע מוכנסת פנימה מורגשת טמפ' חמימה)
3. נוסיף כף יוגורט
4. נערבב ונניח במקום חמים.
5. לאחר כיום יומיים יהיה לנו יוגורט מוכן. (כדי לקדם את התהליך אפשר לשים ללילה בתנור, בחום של כ- 40 מעלות, ובבוקר יהיה לנו יוגורט מוכן).

להכנת הטאקרה:
רכיבים:
1 כמות יוגורט (4x)
1/4 כמות מים (x)
מעט מלח

אופן ההכנה: 
1. מערבבים את היוגורט בבלנדר עם המים והמלח למספר דקות, עד שמצטבר שומן, קצף למעלה. יש להסיר את השומן שהצטבר.
2. לטיפוסי קאפה אפשר להגדיל את כמות המים ולהוסיף פלפל שחור, כורכום, כמון.
3. לטיפוסי פיטה אפשר להוסיף מי ורדים, כוסברה.
4. לטיפוסי ואטה אפשר להפחית בכמות המים יחסית ליוגורט, אם העיכול טוב. אפשר להשאיר חלק מהשומן ולהוסיף אגוז מוסקט, פרג, סילאן, כמון.

על פי האיורוודה, רצוי לשתות את הטאקרה אחרי האוכל, לא בכמות גדולה, ובכך לסייע לעיכול הארוחה.

סוגים נוספים של טאקרה:
טאקרה מחלב עיזים: יהיה יותר מייבש וקל, פחות מזין.
טאקרה מחלב נאקות: יהיה מאוד יבש וחם.

מנקודת מבט של הרפואה המסורתית:

הטאקרה בעלת טעם חמוץ ומכווץ, הטעם לאחר העיכול הינו מתוק- בונה.
הטאקרה קלה לעיכול, בעלת איכות חמימה ויבשה. מעלה את אש העיכול, מעניקה הזנה, מועילה למחלות הקשורות בתריסריון, מעודדת תחושת שביעות רצון, פותחת ערוצים, באבחנה מתאימה מועילה לטחורים(בשל האיכות המכווצת), לאיבוד התאבון(בשל הקלילות והטעם החמוץ) ולאנמיה.

עירית יואלי – מורה ליוגה מזה 15 שנה. בוגרת מגמת איורוודה ברידמן ובוגרת קורס המטפלים בתזונה סינית מקרוביוטית בהנחיית אייל שפרינגר. מלמדת יוגה ומטפלת באיורוודה ובתזונה בסטודיו בישוב עצמון במשגב. לאתר של עירית.

למאמר "משלוש יוצא אחד…" על שלוש הדושות שבבסיס הרפואה ההודית
למאמר להדליק את האגני- על ארבעה מצבי עיכול בראי האיורוודה
למתכוני משקאות

מומלצי החודש