סלט קליפות לימון

מאת אייל שפרינגר

מתכון עשיר טעם זה מתכתב עם סלטים דומים שמקורם ביהדות טוניס.
לסלט טעם חזק ועל כן הוא משמש כמנה משנית לארוחה.

מרכיבים
קליפות מ 3 לימונים סחוטים
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית מלח
כף שמן זית

אופן ההכנה
לחתוך את קליפות הלימון לפרוסות דקות. לערבב היטב את קליפות הלימון עם מלח, פפריקה מתוקה ושמן הזית.
לתת לסלט "לנוח" כחצי שעה-שעתיים, ולהגיש.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

קליפות הדרים משמשות ברפואה הסינית להמרצת תפקוד מערכת העיכול, לניקוי הכבד ולטיפול בליחה. סלט קליפות הלימון עשיר בנוגדי חימצון, ויטמין C, פלבנואידים, פקטין ולימונן. מרכיבים אלו עשויים לתמוך בבריאות ולסייע בהתמודדות עם סרטן. בקליניקה אנו משתמשים במתכון זה כמתכון "מנקה" ומרבים להשתמש בו (לאחר אבחנה מתאימה) לטיפול במתמודדים עם סרטן, מחלות פרקים, בעיות עיכול מסויימות, והיפרליפידמיה.

נכתב ע"י אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף
מתכוני סלט
מתכוני אביב

מומלצי החודש