קוקו דוחן

אייל שפרינגר

קוקו דוחן

דייסת קוקו המקורית מורכבת מאורז מלא, אורז מתוק, שבולת שועל ושומשום, שעוברים קליה וטחינה לאבקה. האבקה משמשת כחומר גלם לבישול הדייסה. במתכון קוקו דוחן מחליפים את השיבולת שועל בדוחן לקבלת דייסה בעלת אפקט מייבש יותר. למצבי סוכרת ניתן להחליף את האורז המלא והמתוק בקינואה וכוסמת, לקבלת קוקו בעל אינדקס גליקמי נמוך יותר.

מרכיבים

4 כוסות אורז מלא (עדיף אורז איטלקי אטום בואקום)
2 כוסות אורז מתוק מחברת Mitoku (במידה וחסר בחנויות הטבע, ניתן להחליף בכמות שווה של אורז מלא או דוחן)
1.5 כוס דוחן (או שילוב עם עוד דגן)
0.75 כוס שומשום (לבן לילדים ולמבוגרים מלא או שחור)

הכנה

קולים כל אחד מהמרכיבים במחבת יבשה עד להזהבה קלה. מערבבים את כל הרכיבים וטוחנים לקמח במטחנת תבלינים.

מאכסנים במקום קריר לשימוש מאוחר יותר.

להכנת דיסת קוקו, יש לבשל את הקמח עם מים ביחס של 1:5-1:10 עד לקבלת מרקם דייסתי.

להדגשת האיכות המייבשת ניתן להוסיף ג'ינג'ר יבש או ציפורן.

איכות טיפולית של קוקו דוחן

לדוחן המגיע לישראל איכות מייבשת ומכווצת. מנה זו יכולה להוות חלק מטיפול מבוסס אבחנה מבדלת למצבי לחות כגון הפרשות וגינליות, בצקות, ושלשולים.

אייל שפרינגר: מייסד אתר TEF לתזונה ורפואה מסורתית. מנחה קורס ההתמחות למטפלים בתזונה סינית מאקרוביוטית על פי שיטת TEF. ממחברי הספר בישולחיים-תזונה למטופלי סרטן.

 

מומלצי החודש