סלט צנוניות

מאת אייל שפרינגר

סלט צנוניות

סלט צנוניות, קטן ופשוט עם טעמים אסייתיים, מעולה לליווי ארוחה.

מרכיבים:

קערה קטנה של צנוניות טריות או צנון דייקון שלם
חתיכת ג'ינג'ר טרי
רוטב סויה שויו
מעט מיץ לימון

הכנה:

צנונית מגוררת

צנונית מגוררת עם צבעים יפים כמו כליל-החורש

מגררים את הצנוניות במגררת דקה.
מוסיפים ג'ינג'ר מגורר בכמות קטנה לפי הטעם (ככפית).
מוסיפים מעט רוטב סויה שויו (כפית).
מוסיפים כף או שתיים מיץ לימון סחוט.

מומלץ כליווי למנה בשרית או מנת דגים.

סלט צנוניות מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

הצנוניות מוכנות לאיסוף בסוף החורף ותחילת האביב, ועם אכסון בקירור, ניתן לשמור אותן עד האביב המאוחר. טעמן חריף עם מרירות קלה ואיכותן חמה ומייבשת. עם זאת תכונת החום שלה איננה מובהקת וניתן למצוא אזכורים בספרות איורוודית וסינית לשימוש בצנונית לטיפול ברקמות ובמחלות המתאפיינות דווקא בחום כגון מחלות עיניים, מחלות של הדם ושל הכבד.

הצנונית משמשת ברפואה הסינית והמאקרוביוטית לניקוז הכבד. ברפואה הסינית נאמר כי כאשר משתמשים בצמחי מרפא, אין לאכול צנונית בסמוך לזמן נטילת הצמחים. הסיבה לכך היא שהפעילות המנקה של הצנונית, מנטרלת את ההשפעה של צמחי המרפא.

השימוש במתכון מסייע בניקוז נוזלי המרה (קשר לטעם המריר) ולהנעת צ'י הכבד (קשר לטעם החריף). על כן נוהגים לאכלו באביב ובסתיו, לליווי מזון כבד ועשיר, מנות בשריות או כחלק מטיפול באבנים בכיס המרה.
ניתן להשתמש במתכון בהתאם לאבחנה מבדלת כחלק מטיפול במגוון מצבים כגון מחלות כבד, אבנים בכיס המרה, עודף שומנים בדף (כולסטרול וטריגליצרידים), מחלות עור, כאב ראש, מחלות גניקולוגיות מסוג עודף חוסר תיאבון וסוגי סרטן שונים.

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס  "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

האם המתכון עניין אתכם? רוצים להמשיך ללמוד איתי? מוזמנים להשאיר פרטים כאן

לעיון נוסף:

תזונת אביב
מתכוני סלט

מומלצי החודש