אורז מלא בסגנון בישול יאנגי

מאת צוות האתר

כיצד מוסיפים איכויות יאנגיות למנה? ומה ניתן להשיג טיפולית על ידי כך? מתכון מעולה של אורז מלא קלוי, מתוך הדגמה של רון פוקס בקורס התזונה למטפלים. בתאבון!

רכיבים:
2.5 כוסות אורז מלא עגול  (לא מושרה)
4.5 כוסות מים
מספר חתיכות של אצת קומבו
קורט מלח ים אטלנטי
קורט שמן זית (לתוך מי הבישול, לא בטיגון מקדים)

אופן ההכנה: 
קולים את האורז על מחבת ללא שמן, ועל אש גבוהה.
מעבירים את האורז הקלוי לסיר לחץ, ומוסיפים לו גם את המים, את האצות, את המלח ואת שמן הזית.
מבשלים בסיר לחץ למשך כ 20-30 דקות.
בתום הבישול נותנים לאורז לנוח עם מכסה סגור לעוד מספר דקות.
פותחים ונהנים!
בתאבון!

בראי הרפואה המסורתית

מתכון זה הנו חלק מסדנאות הבישול בקורס התזונה למטפלים, אשר בא יחד עם המתכון לאורז מלא בסגנון בישול ייני כדי להדגים את יכולתם של חומרי הגלם ושל שיטות הבישול, להשפיע על איכותו של התבשיל לכיוון יאנגי או ייני.  מתכון זה מדגיש איכות יאנגית, אשר על פי המקרוביוטיקה מאופיינת כאיכות חמימה, יבשה ומכווצת – חודרת פנימה. איכויות אלו מגולמות במתכון באמצעות טכניקת הקליה והבישול בסיר לחץ, בעל התנועה החזקה של דחיסה כלפי פנים. מנה זו, באבחנה מתאימה, יכולה לאזן מצבים יינים מדי, המאופיינים בעודף של איכויות לחות, קרות ומתפשטות- כגון מצבי ליחה במערכת הנשימה (אסתמה, ברונכיטיס), עודף משקל, בצקתיות, ציסטות וכן הלאה…

מתכון זה הודגם ע"י רון פוקס– מטפל בתזונה סינית מקרוביוטית ומנחה סדנאות בישול, והועבר לכתב ע"י יעל פטרושקה– מטפלת בצמחי מרפא ובוגרת קורס התזונה למטפלים.

לעיון נוסף:

מתכוני דגנים
מאמר: יין ויאנג- הבסיס לריפוי מסורתי

מומלצי החודש