משחת כורכום

מאת אייל שפרינגר

כורכום הוא אחד מצמחי המרפא הנחקרים ביותר בשנים האחרונות. איכותו של הכורכום חמימה ויבשה, טעמו חריף ומר, אברי המטרה שלו הם הכבד, הלבלב והקיבה. השפעתו מכווצת מייבשת חמימה מניעת דם, ואנטי דלקתית.
כאשר משתמשים בכורכום על פי אבחנה מבדלת נכונה, הכורכום עשוי לסייע במגוון מצבים רפואיים כגון סוכרת, סרטן, כאב, תסמונת קדם וויסתית, ארטריטיס (דלקת פרקים), למניעת אלצהיימר ולטיפול בכבד. כמובן שיש להתייעץ באיש מקצוע במידה ומתכוונים לעשות שימוש רפואי במתכון.
משחת כורכום טיפולית היא דרך הכנה המאפשרת לצרוך את הצמח באופן מרוכז.

מרכיבים:
3 כפות גדושות של אבקת כורכום
1/2 ספל מים

הכנה:
שימו את הכורכום בסיר קטן, הוסיפו את המים, הדליקו אש בינונית מתחת לסיר והתחילו לערבב. במידה והתערובת מסמיכה והופכת לגושית- הוסיפו מעט מים. יש לבשל ולערבב כ7-9 דקות. היזהרו מנתזים- הנוזל המבעבע מלכלך מאוד!
התוצר הסופי אמור להיות במרקם של גבינה – חלק ומבריק. ניתן לשמור את המשחה במקרר לתקופה של עד 3 שבועות, כל עוד איננה מתעפשת ומפיצה ריח רע.

אופן השימוש
למטרות טיפוליות, ניתן פשוט לאכול מהמשחה ישירות- כ1/2 כפית עד כפית פעמיים ביום.
ניתן גם להשתמש במשחה לתיבול מתכוני אורז, ירקות, שייקים, יוגורט (כולל יוגורט זרעים) או להכנת חלב זהב.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני תבלינים
מתכוני מטבחים מסורתיים
הטיפול בסוכרת במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש