דייסת דוחן עם שיבולת שועל

מאת אייל שפרינגר

קערה עם דוחן

דייסת קוואקר איננה האופציה היחידה. השילוב בין שיבולת שועל לדגנים אחרים מעניק לדייסה מרקמים וטעמים חדשים, ומשפר את הערך התזונתי של הדייסה.

מרכיבים לדייסת דוחן עם שיבולת שועל
2 כפות גרגרי שיבולת שועל אחרי השריית לילה
2 כפות גרגרי דוחן אחרי שטיפה יסודית והשריית לילה
2-3 כוסות מים גדולות
קורט מלח ים

הכנה
מניחים את הדגנים והמים בסיר קטן.
מביאים את הדגנים והמים לרתיחה. ניתן לכסות עם מכסה רופף כדי להאיץ את הבישול אך למנוע גלישה.
מוסיפים מעט מלח.
במידה והמים מתאדים, ניתן להוסיף מים חדשים.
מבשלים את הדייסה עד להתפרקות הדוחן.

אפשרויות נוספות:
להשתמש בדגנים אחרים כדוגמת קינואה, אמרנט, גריסים, אורז, או טפיוקה.
ניתן להפוך את הדייסה לתבשיל עם ירקות כמו גזר, בצל, ברוקולי, עם תוספת אצות וסויה.

להגברת ההשפעה המייבשת ניתן להוסיף תבלינים דוגמת ג'ינג'ר יבש, ציפורן או הל.

להדגשת האפקט המלחלח ניתן להוסיף מרכיבים שומניים כסומסום שחור, גהי או אגוזים.

דייסת דוחן עם שיבולת שועל מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

דייסת דוחן עם שיבולת שועל, בדומה למזונות סתיו רבים, מסייעת לאיזון בין לחות ויובש. הדייסה עושה שימוש בדוחן המייבש והמכווץ ושיבולת השועל הלחלוחית. ניתן לשחק ביחסים הכמותיים בין הדוחן ושיבולת השועל בהתאם להשפעה הטיפולית המבוקשת.

מנקודת מבט אחרת ניתן להתייחס לדייסה זו כמאזת בין איכות העץ (מיוצגת על ידי שיבולת השועל) לאיכות האדמה-מתכת (מיוצגת על ידי הדוחן). דייסה זו עוזרת להחזיר את הגוף לאיזון, אך איננה יוצרת שובע לזמן רב כמו דייסות מבוססות אורז כמו דייסת קוקו למשל.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד אתר ושיטת TEF, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית, וממחברי הספר בישולחיים

לעיון נוסף:

בישול דוחן בסיסי

מתכוני דגנים

 

מומלצי החודש