מיסו זרעי דלעת

מיסו זרעי דלעת היווה את אחד מעמודי התווך של התפריט שלנו כאשר עבדנו במסעדה בטולום, מקסיקו. השתמשנו בו כמרכיב מרכזי במנה מיוחדת אשר הכנו, Yucatecan dzikilpak - רוטב בעל טעם…

קוקו דוחן

דייסת קוקו המקורית מורכבת מאורז מלא, אורז מתוק, שבולת שועל ושומשום, שעוברים קליה וטחינה לאבקה. האבקה משמשת כחומר גלם לבישול הדייסה. במתכון קוקו דוחן מחליפים את השיבולת שועל בדוחן לקבלת…

מתכון לימון כבוש

לימון כבוש אמור להיות אחד מנכסי צאן הברזל של תזונה ים תיכונית המוכוונת לטיפוח הבריאות. כמטפל ששורשיו במאקרוביוטיקה היפנית, תמיד התקנאתי בשזיף האומבושי, אותו פרי בוסר, הזוכה לכבישה ממושכת בת…

אורז פרסי על פי סבא חביב

סבא שלי חביב, היה יקה ממוצא פרסי שאהב סדר. אהב שדברים מונחים במקומם. כשנשלח לעבוד בחקלאות ולהוריק את הנגב, לא הסתדר כל כך עם פרא האדמה והעדיף להיות פרלמנטר בקהילת…

טורטיות ללא גלוטן

טורטיות הן קלות להכנה, קלות בבטן, וגם אח"כ... גלוטן גלוטן גלוטן, אי אפשר איתך, והכל די מגעיל בלעדיך... כמי שמטפלת בשיקום מערכת העיכול, רבות ממטופלותיי נמנעות מגלוטן - אחד החומרים…

שמן צ'ילי עם פלפל סצ'ואני

שמן צ'ילי הינו מרכיב מרכזי במטבח הסיני כתיבול למנות שונות בזמן ההכנה, או בצלוחית המוגשת לשולחן כתיבול המתווסף למנה. המרכיב הייחודי ביותר בשמן הצ'ילי הוא הפלפל הסצ'ואני, תבלין ייחודי אשר…

מתכון למתסיס המתחיל – כרוב כבוש

אנסה לפשט לכם את התהליך ככל האפשר, כמו שהספר "The Noma guide to Fermentaion" עשה זאת עבורי. התהליך כל כך פשוט עד כדי כך שאני מתסיסה כל מזון בסקרנות, ובבית…

עוף מוקפץ בג'ינג'ר – Gai Pad King

חריף חם - GAI PAD KING - עוף מוקפץ בג'ינג'ר עוף מוקפץ בג'ינגר היא מנה קלה להכנה מהמטבח התאילנדי. בסרטון ההמשך למתכון  סלט עוף ועשבי תיבול, מדגים לנו רון פוקס כיצד להשתמש…

תבלין שעועית שחורה

תבלין שעועית שחורה מגיע אלינו מהמטבח המאקרוביוטי. אחד המאפיינים במטבח המאקרוביוטי שהחל את דרכו ביפן, הוא השימוש היצירתי במזונות לצורך הכנת תבלינים שונים על ידי שימוש בטכניקות הכנה ייחודיות. רבים…

לחם כוסמת

לחם כוסמת הוא חלופה נפלאה ללחמי דגנים עבור מי שנמנע או מפחית צריכת גלוטן, אך לא רוצה לוותר על מצע פריך לממרחים. במתכון זה הכוסמת גם זוכה לעבור כמה תהליכי…