זעתר איננו רק תבלין מקומי טעון משמעויות קולינריות תרבותיות ואפילו פוליטיות. כאשר מרחיבים את נקודת המבט, הזעתר הוא חבר של כבוד בקבוצה בין לאומית של תערובות תבלינים יבשות, עזות טעם…
ממרח חילבה… אבל בהדרגהחילבה היא מאותם מזונות, שאם היו מייבאים אותם מארץ רחוקה, מכניסים אותם לקפסולות ומוכרים ביוקר כצמח מרפא נדיר ואפקטיבי, הביקוש עבורם היה רב מאוד. לרוע מזלנו, החילבה וממרח החילבה סובלים…
נשנוש זרעי דלעת ברוטב סויהבגיל 26 הגעתי בפעם ראשונה לסין לתקופה של מספר חודשים כדי להשתלם ברפואה סינית בבית חולים לרפואה סינית בעיר צ'נגדו אשר במחוז סצ'ואן - ארץ ארבע הנהרות. באחת מהחופשות מהלימודים…
שורש ועלה בשתי שיטות בישול – מתכון גזר וכרוב מאקרוביוטיכיצד גזר וכרוב יכולים ללמד אותנו על איזון? מסורות הבישול במזרח, ובעיקר בסין וביפן מדגישות את הצורך בגיוון חומרי הגלם אך גם בשיטות הבישול. ארוחה טובה אמורה להכיל מנות אשר…
תבלין תקה- Tekkaתבלין תקה (Tekka) הינו תבלין יפני-מאקרוביוטי בעל צבע כהה וטעם עז ומרוכז, בעל איכות Yang. לתבלין מיוחסת השפעה מחממת ומחזקת קיצונית המתאימה למצבי חולשה ולאקלים קר. המושג "תקה" מבוסס על שתי…
שיטאקי עם כרישה ושמירמתכון ירקות עשיר טעם אשר ניתן לאכול אותו כמו שהוא, על לחם או כתיבול לתבשילי דגנים. מתכון שיטאקי עם כרישה ושמיר מייצג את ניחוחות סוף החורף ותחילת האביב המאפיינים פטריות…
גומה ווקאמהגומה ווקאמה הינו תבלין יפני ממשפחת הגומשיו המשמש כתחליף מלח. התבלין מורכב מסומסום שחור ומאצת ווקאמה קלויה. גומה ווקאמה משמש במקרוביוטיקה לחיזוק הדם ונפוץ בטיפול באנמיה ולתמיכה בנשים לאחר לידה.…
ממרח דלעתההשראה לממרח זה מגיעה ממסעדות ערביות ברחבי הארץ. בבית אנו קוראים לו ממרח אבו גוש. כאשר הדלעת עדיין חמימה הממרח במיטבו. למרות הכמויות המצויינות במתכון, בבית אנו מכינים את הממרח…
דייסת דוחן עם שיבולת שועלדייסת קוואקר איננה האופציה היחידה - הגיעה הזמן להתקדם לדייסות המכילות דגנים נוספים, ומקום טוב להתחיל בו הוא דייסת דוחן ושיבולת שועל. השילוב בין שיבולת שועל לדגנים אחרים מעניק לדייסה…
שעועית מוקפצת עם שוםמנהג נפוץ הוא בקרב חלק מעדות ישראל לברך על שעועית הלוביה (רוּבְּיָא) בראש השנה: "יהיה רצון מלפניך אדוני אלוהינו ואלוהי אבותינו שירבו זכויותנו כרוביא". כמו רבים ממנהגי תשרי, גם מנהג…