גומה ווקאמה

מאת: אייל שפרינגר

הכנת גומה ווקאמה

גומה ווקאמה הינו תבלין יפני ממשפחת הגומשיו המשמש כתחליף מלח. התבלין מורכב מסומסום שחור ומאצת ווקאמה קלויה.

גומה ווקאמה משמש במקרוביוטיקה לחיזוק הדם ונפוץ בטיפול באנמיה ולתמיכה בנשים לאחר לידה. הסומסום השחור משמש ברפואה הסינית והמקרוביוטית לחיזוק הדם, ולמניעת עצירות. הוואקמה הינה אצה ירוקה המשמשת במסורת היפנית והקוריאנית לטיהור הדם של האם לאחר ההריון לחיזוק דם ולהזנת העור והשיער.

מרכיבים 

כף אחת אצת וואקמה

5 כפות סומסום שחור

הכנת גומה ווקאמה

קולים בעדינות במחבת יבשה על אש בינונית את הסומסום השחור עד שהוא מתחיל להתפצפץ ומניחים בצד.

קולים את אצת הווקאמה במחבת יבשה עד שמרגישים את הריח של האצה

כאשר מכינים את התבלין בצורה מסורתית, משתמשים במכתש ועלי מיוחדים הנקראים סוריבאצי.

ראשית טוחנים את האצה, ולאחר שהיא מתפוררת מוסיפים את הסומסום הקלוי. יש לטחון בצורה כזו שחלק מהסומסום נשבר וחלקו נשאר שלם. הבית מתמלא בריח נעים של סומסום קלוי וטחון. למי שאין סוריבאצ'י ניתן לטחון את התבלין במכתש ועלי רגילים או במטחנת תבלינים, תוך הקפדה על טחינה גסה שאיננה שוברת את כל גרגרי הסומסום.

ניתן לפזר גומה ווקאמה על מנות דגנים או ירקות.

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית וממחברי הספר בישולחיים.

לעיון נוסף:

טופו מסומסום

גומזיו

מרק אצות קוריאני

מומלצי החודש