מרק אצות קוריאני קלאסי – Myeok Guk

אייל שפרינגר

מרק Myeok Guk, נפוץ כמנה לנשים אחרי לידה ולקידום הנקה, מוגש גם בימי הולדת ונאכל בליווי אורז.

הכמויות מספיקות ל- 8 סועדים, זמן הכנה כחצי שעה.

מרכיבים:

60 גרם אצות וואקמה יבשות*

2 כפות שמן סומסום בכבישה קרה

2 כפיות שמן סומסום כהה

4 שיני שום, מקולפות וקצוצות

1 חבילת פטריות פרוסות (ירדן, מלך היער או פורטבלו)

2 כפות זרעי פרילה Zi su zi**

Fructus Perillae | Zi su zi | זרעי פרילה

7 ספלים של ציר-דגים/עצם/ירקות

3 כפות רוטב סויה

3 כפות זרעי שומשום שחור/לבן קלויים

קורט פלפל

אופן ההכנה:

משרים את האצות במים במשך 10-20 דקות.

סוחטים את האצות כדאי להימנע מעודף של מים.

מחממים סיר עם שמני השומשום על אש בינונית ומוסיפים את השום והפטריות. מטגנים כדקה עד להתרככות.

מוסיפים את האצות ומטגנים על אש בינונית לכ-2 דקות נוספות.

מוסיפים את הציר, זרעי הפרילה, רוטב הסויה ומגבירים את האש עד שהנוזל רותח.

מנמיכים את האש, מכסים, ומבשלים לכ-20 דקות, או עד שהמרק מקבל מרקם חלבי.

מגישים בקערה עם זרעי הסומסום והפלפל מעל.

מנקודת מבט מסורתית:

מרק האצות הינו בעל השפעה מקררת, מלחלחת, מניעה דם ומחזקת דם. האצות מתאפיינות בטעם המלוח, ברכות ובגמישות המאפיינים מזונות המרככים רקמות.

זרעי הפרילה משמשים לסילוק ליחה, טיפול בשיעול וצפצופי נשימה. הזרעים מעודדים את תנועת הצ'י כלפי מטה בכדי לסייע במצבי עצירות, במיוחד בקרב מטופלים חלשים, ולפיכך, על פי נקודת המבט המסורתית, המתכון מסייע להשיב את תנועת הצ'י התקינה כלפי מטה, תנועה הנפגעת עקב טראומות פיזיות, ניתוחים ולידות.

המתכון מסייע למניעת בעיות נשימה ועצירות אחרי ניתוח או לידה, מעודד החלמת רקמות ע"י שיפור תנועת הדם וניקוי הגוף מ"ליחה", כלומר, רעלנים שונים המצטברים בגוף חלש ושברירי שעבר פגיעה פיזית.

לאחר אבחנה מתאימה, המתכון עשוי להתאים גם כתזונה תומכת למטופלי סרטן העוברים טיפולים אונקולוגיים, לריכוך התקשויות וסילוק חום וליחה. כמובן, כמו תמיד המתכון איננו מהווה התוויה רפואית ויש להיוועץ באיש מקצוע מתאים לפני שימוש במתכון בקרב מטופלים חולים או נשים בהריון/אחרי לידה.

לקריאה נוספת:

מתכון – עדשים טופו והיג'יקי

מתכון – אבקת אצות

מאמר – העץ היבש- טיפול במצבי יובש וחוסר YIN של הכבד באמצעות תזונה מסורתית וצמחי מרפא

 

 

מומלצי החודש