אבקת אצות

מאת אייל שפרינגר

אבקת אצות

אבקת האצות היא תבלין המטשטש את טעמן וצורתן של האצות, ומאפשר לשלב אותן בתבשילים אשר אצות שלמות אינן הולמות אותם, או בבישול עבור סועדים הנרתעים אכילת אצות.

מרכיבים

1 חבילה אצת קומבו

1 חבילה אצת היג'יקי

1 חבילה אצת ארמה

1 חבילה אצת ווקאמה

1 חבילה אצת נורי

הכנה

מפזרים את 4 האצות הראשונות בתחתית תבנית אפיה בסדר הבא: קודם כל ווקאמה, אחר כך ארמה, עליה, היג'יקי ולבסוף קומבו. מכניסים לתנור אשר חומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

לאחר כחצי שעה בתנור, מוציאים את האצות וטוחנים אותן יחד עם אצת הנורי שלא עברה אפיה.

שומרים את האבקה בכלי סגור היטב.

ניתן להוסיף את אבקת האצות לתבשילים שונים בתחילת או סוף הבישול במינון הנע בין חצי כפית לכפית שטוחה לסיר.

הערה: בשל תיעוש וזיהום האוקיאנוסים, אצות ים עשויות להיות מזוהמות במתכות כבדות. ניתן להשיג אצות אורגניות של חברת EDEN כגון קומבו, נורי, וואקמה .ארמה והג'יקי איכותיות קשות להשגה. נמשיך לעקוב ולעדכן אודות מוצרי אצות איכותיים נוספים. מוזמנים גם לעדכן אותנו.

תודה למטפל טל נוה על הכנת המתכון וצילומו

לעיון נוסף:

אצת קומבו

טורורו קומבו

מומלצי החודש