אצת קומבו

מאת אייל שפרינגר

 

שמות נוספים: Laminaria japonica Aresch-KOMBU/KELP

אצת קומבו היא אצה כהה, בעלת מרקם גס יחסית, הגדלה במים עמוקים וקרים.  אצות אלו מהוות חלק מתזונת חורף, ומשמשות ברפואה הסינית ובמקרוביוטיקה לטיפול באברים וברקמות המיוחסים לאלמנט המים: השלד והבלוטות ההורמונליות. אצת הקומבו עשירה מאוד במינרלים ומעלה את הערך התזונתי של המזונות אליהם היא מתווספת.

אינדיקציות טיפוליות:
אצת קומבו מלחלחת, מגבירה את ה YIN בגוף, מרככת נוקשות וגידולים בגוף, מקררת ומשתנת.
האצה מותווית לטיפול במגוון רחב של מצבים: מצבי חום וליחה, המתבטאים בגידולים במיוחד בשחלות ובבלוטת הערמונית, יתר לחץ דם, לטיפול בפטריות ולמניעת קרישי דם. אצת הקומבו משמשת למניעת סוגים שונים של סרטן השד בשל ריכוז היוד שבה, הרב סוכרים המצויים בה, והפוקאידן- מרכיב אנטי סרטני המצוי בה במינון גבוה. שכיחות סרטן השד נמוכה באולוסיית יפן, בין השאר הודות לצריכה גבוהה של אצות ים. האי אוקינאווה שבדרום יפן מצטיין בשכיחות נמוכה אף יותר של סרטן שד ביחס לאוכלוסיה היפנית, ואצת הקומבו מככבת בו, גם בגירסתה הלא מבושלת, בשכיחות גבוהה יותר מאשר ביפן עצמה. אומנם מדובר במידע נסיבתי, אך חשוב לקחת אותו לתשומת הלב.
עושר המינרלים באצה מסביר את השימוש בה לטיפול בחוסר איזון הורמונלי במיוחד בבלוטת התריס, בעיות פרקים ואנמיה.

בישול אצת קומבו:
יש לחתוך את האצה לרצועות, להשרות כ 20 דקות במים ולבשל {עם מי ההשריה}.
קומבו נפוצה בשימוש בתבשילים ממושכים. מקובל להוסיף אותה בתחילת הבישול לתבשילי קטניות, מרקים, ושאר בישולים לזמן ארוך. לעיתים מוסיפים אותה במהלך כבישה של ירקות.
תבשילי קטניות שבושלו עם אצה זו נהיים רכים, טעימים וקלים יותר לעיכול. יש לציין כי קומבו היא כמעט חסרת טעם וריח.

מקורות:

1. Bensky D, Gamble A. (1993), Materia Medica-Revised Edition. Eastland Press.p 185
2. Pichford P. (1993), Healing With Whole Foods. North Atlantic Books.p548-550.

 

נכתב ע"י אייל שפרינגר, מייסד אתר ושיטת TEF ומנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
צמחים מזונות ותבלינים
אודות הטיפול במרכז לרפואה מסורתי

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!