דייסת דוחן עם שיבולת שועל

דייסת קוואקר איננה האופציה היחידה - הגיעה הזמן להתקדם לדייסות המכילות דגנים נוספים, ומקום טוב להתחיל בו הוא דייסת דוחן ושיבולת שועל. השילוב בין שיבולת שועל לדגנים אחרים מעניק לדייסה…

קוקו דוחן

דייסת קוקו המקורית מורכבת מאורז מלא, אורז מתוק, שבולת שועל ושומשום, שעוברים קליה וטחינה לאבקה. האבקה משמשת כחומר גלם לבישול הדייסה. במתכון קוקו דוחן מחליפים את השיבולת שועל בדוחן לקבלת…

אורז פרסי על פי סבא חביב

סבא שלי חביב, היה יקה ממוצא פרסי שאהב סדר. אהב שדברים מונחים במקומם. כשנשלח לעבוד בחקלאות ולהוריק את הנגב, לא הסתדר כל כך עם פרא האדמה והעדיף להיות פרלמנטר בקהילת…

טורטיות ללא גלוטן

טורטיות הן קלות להכנה, קלות בבטן, וגם אח"כ... גלוטן גלוטן גלוטן, אי אפשר איתך, והכל די מגעיל בלעדיך... כמי שמטפלת בשיקום מערכת העיכול, רבות ממטופלותיי נמנעות מגלוטן - אחד החומרים…

לחם כוסמת

לחם כוסמת הוא חלופה נפלאה ללחמי דגנים עבור מי שנמנע או מפחית צריכת גלוטן, אך לא רוצה לוותר על מצע פריך לממרחים. במתכון זה הכוסמת גם זוכה לעבור כמה תהליכי…

הכנת אינג'רה ביתית – מא' ועד ת'

אינג'רה היא כנראה המזון המזוהה ביותר עם התרבות האתיופית. הקמח ממנו עשויה האינג'רה נטחן מדגן הנקרא טף, הגדל בעיקר באתיופיה (בארץ נעשו ניסיונות לגדלו ללא הצלחה מרובה). הטף נטול גלוטן ועשיר…

מוק: דייסת טף אתיופית

דייסת מוק, מתכון בסיסי במטבח האתיופי, חמימה מזינה ומשביעה. ניתן לאכול את הדייסה לארוחת בוקר כמזון כמזון טיפולי מחזק לילדים, לחולים, לנשים לאחר לידה ולשבים ממסעות. טעמה אגוזי ומעט אדמתי. את קמח הטף ניתן…

לחם שאור

לחם שאור אפוי בתנור הינו מזון הנפוץ בארצות קרות, המשופעות בעצי בעירה. הלחם המותסס לאיטו מסייע לתושבי הארצות הקרות להפיק את מירב חומרי התזונה מהדגן, ולחזק את מערכת החיסון באמצעות…

הכנה בסיסית של אורז מלא

האורז על זניו השונים, הוא אחד הדגנים הנפוצים ביותר ברחבי העולם. ניתן להכין ממנו מגוון גדול מאוד של מאכלים המתאימים לצריכה יומיומית, כמו גם לשימוש רפואי, כאשר להכנות שונות של…

אורז מלא בסגנון בישול יאנגי

כיצד מוסיפים איכויות יאנגיות למנה? ומה ניתן להשיג טיפולית על ידי כך? מתכון מעולה של אורז מלא קלוי, מתוך הדגמה של רון פוקס בקורס התזונה למטפלים. בתאבון! רכיבים: 2.5 כוסות אורז…