בגיל 26 הגעתי בפעם ראשונה לסין לתקופה של מספר חודשים כדי להשתלם ברפואה סינית בבית חולים לרפואה סינית בעיר צ'נגדו אשר במחוז סצ'ואן - ארץ ארבע הנהרות. באחת מהחופשות מהלימודים…
גומה ווקאמהגומה ווקאמה הינו תבלין יפני ממשפחת הגומשיו המשמש כתחליף מלח. התבלין מורכב מסומסום שחור ומאצת ווקאמה קלויה. גומה ווקאמה משמש במקרוביוטיקה לחיזוק הדם ונפוץ בטיפול באנמיה ולתמיכה בנשים לאחר לידה.…
ממרח דלעתההשראה לממרח זה מגיעה ממסעדות ערביות ברחבי הארץ. בבית אנו קוראים לו ממרח אבו גוש. כאשר הדלעת עדיין חמימה הממרח במיטבו. למרות הכמויות המצויינות במתכון, בבית אנו מכינים את הממרח…
מיסו זרעי דלעתמיסו זרעי דלעת היווה את אחד מעמודי התווך של התפריט שלנו כאשר עבדנו במסעדה בטולום, מקסיקו. השתמשנו בו כמרכיב מרכזי במנה מיוחדת אשר הכנו, Yucatecan dzikilpak - רוטב בעל טעם…
מתכון לימון כבושלימון כבוש אמור להיות אחד מנכסי צאן הברזל של תזונה ים תיכונית המוכוונת לטיפוח הבריאות. כמטפל ששורשיו במאקרוביוטיקה היפנית, תמיד התקנאתי בשזיף האומבושי, אותו פרי בוסר, הזוכה לכבישה ממושכת בת…
רוטב בצל וטחינהרוטב טחינה ובצל הינו רוטב עשיר ומחמם בסגנון מאקרוביוטי, המתאים כתיבול למנות ירק קלות, בעלות איכות קרה ויבשה. הרוטב המציג לגוף איכות YANG מתאים במיוחד לליווי ירקות בעלי איכות YIN…
מטבל סלק תפוח פיקנטיבעבודת המטבח חייבים לחשוב על האסתטיקה לא פחות מאשר על מבחן הטעימה... יש מטבלים ששווה להכין רק בשביל הצבע... ויש מטבלים שאולי לא נראים מרגשים כל כך, אך גדולתם מתגלית…
רוטב טחינה עם מיסוזהו רוטב עשיר עם טעם מתקתק מלוח אשר מקורו במטבח היפני-מקרוביוטי. תיבול זה מתאים בעיקר לחורף בשל השפעתו המחממת וצירוף הטעמים המתוק-מלוח המעודד חימום ובנייה. ברוטב מומלץ כתוספת לירקות דגנים או קטניות . באביב…
תבלין גומזיוגומזיו הוא תבלין מהמטבח היפני-מאקרוביוטי המבוסס על שילוב סומסום ומלח. הגומזיו מתאים לתיבול מאכלי ירקות ודגנים. שם התבלין שצבעו שחור לבן משמש גם ככינוי לראשים של יפנים מזדקנים בעלי שיער מאפיר המזכיר בצבעו…
ממרח שעועית שחורהממרח שעועית שחורה עשיר בטעמים!!! מעדן מעולה וקל להכנה, לימי החורף או לימי האביב החורפיים... אנחנו טעמנו אותו מפי ידיה של ג'סיקה הלפרין בקורס התזונה למטפלים, והוא גרם לכל המנות האחרות…