דג שלם וירקות שורש בתנור

מתכון זה זוכה לאהדה רבה בקרב ילדים ונוער בזכות ירקות שורש בסגנון צ'יפס ורוטב מגרה בו ניתן לטבול רצועות מן הדג האפוי. ללקק את האצבעות. מרכיבים: 2-3 ארטישוק ירושלמי 1 שורש…

ירקות כבושים במלח

הכנת ירקות כבושים במלח בעונת הסתיו היא נוהג מקובל ברבות מהארצות הממוזגות. כבישת הירקות נועדה לשמר את ירקות ופירות הקיץ כך שניתן יהיה להיהנות מהם גם בעונות הקרות. דוגמה למסורת…

תה בנצ'ה

תה בנצ'ה הוא תה יפני העשוי מעלים וזרדים של שיח הקמליה הסינית ממנו מכינים גם את התה הירוק. עלי הבאנצ'ה נקטפים מתחתית השיח ועוברים תהליך של קלייה. העלים בעלי אפקט קל…

הכנה בסיסית של אורז מלא

האורז על זניו השונים, הוא אחד הדגנים הנפוצים ביותר ברחבי העולם. ניתן להכין ממנו מגוון גדול מאוד של מאכלים המתאימים לצריכה יומיומית, כמו גם לשימוש רפואי, כאשר להכנות שונות של…

אורז מלא בסגנון בישול יאנגי

כיצד מוסיפים איכויות יאנגיות למנה? ומה ניתן להשיג טיפולית על ידי כך? מתכון מעולה של אורז מלא קלוי, מתוך הדגמה של רון פוקס בקורס התזונה למטפלים. בתאבון! רכיבים: 2.5 כוסות אורז…

משקה טאקרה הודי

"אלו הצורכים טאקרה באופן יום יומי לא יסבלו ממחלות, ומחלות שירפאו ע"י טאקרה לא יחזרו לעולם. כמו שהנקטר לאלים כך הטאקרה לבני האדם." (בהבה פראקאש פרק 66). הטאקרה הינו משקה…

מטבל סלק תפוח פיקנטי

בעבודת המטבח חייבים לחשוב על האסתטיקה לא פחות מאשר על מבחן הטעימה... יש מטבלים ששווה להכין רק בשביל הצבע... ויש מטבלים שאולי לא נראים מרגשים כל כך, אך גדולתם מתגלית…

סלט קליפות לימון

סלט קליפות לימון הנו מתכון עשיר טעם המתכתב עם סלטים דומים שמקורם ביהדות טוניס. לסלט טעם חזק ובשפעה ממריצת עיכול ותיאבון ועל כן הוא משמש כמנה משנית לארוחה. מרכיבים קליפות…

ממרח חזרת (חריין)

חזרת מהווה מזון מפתח בסדר פסח של משפחות שמקורן במזרח אירופה. עבור המשפחה העוצמתית שלי, השורש החריף הזה היווה תמיד מעין סמל, ייצוג קולינרי ואף גורם המעודד את האופי העצמאי,…

סלט צנוניות

סלט צנוניות, קטן ופשוט עם טעמים אסייתיים, מעולה לליווי ארוחה. מרכיבים: קערה קטנה של צנוניות טריות או צנון דייקון שלם חתיכת ג'ינג'ר טרי רוטב סויה שויו מעט מיץ לימון הכנה:…