בישולחיים – ספר מתכונים לתמיכה במטופלי סרטן – אתר המחברים

הספר בישולחיים יצא סוף סוף לאור. בישולחיים מציג מתכונים לטיפול ותמיכה בחולים המתמודדים עם סרטן. המתכונים בספר משלבים בין גישות רפואיות מסורתיות כגון הרפואה הסינית, המtקרוביוטיקה היפנית והרפואה האיורוודית, לצד ידע מבוסס מחקר מדעי, אודות השפעות רפואיות של חומרים פעילים המצויים במזון.

המתכונים בספר מותאמים לצרכים השונים של המטופלים האונקולוגיים: מתכונים המכילים מזונות נוגדי סרטן, מתכונים המסייעים לשיפור תמונת הדם, מתכונים המסייעים לעיכול תקין ועלייה במשקל, קינוחים בריאים, ומתכונים המותאמים לאורח חיים אינטנסיבי מחוץ לבית.

מטרת הפרויקט היא מתן מענה משופר לצרכים התזונתיים של מטופלי סרטן ובני משפחותיהם המעוניינים לבחור מזון המאים למצב רפואי משתנה לצד הרצון במזון טעים ומספק.

ההוצאה לאור של ספר המתכונים היא מאמץ ותרומה משותפת של מספר מטפלים וגופים מקצועיים:

הכותבים:

  • אייל שפרינגר Dipl.Ac.Cl.Hb, מטפל ברפואה ותזונה סינית והרבליסט קליני המתמחה בטיפול בחולי סרטן. מנהל אתר וקליניקת TEF, מנהל קליני של המרכז לרפואה משלימה-משולבת למטופלים אונקולוגיים, בית החולים איכילוב. אייל הוא הכותב והעורך המקצועי של הספר.
  • ג'סיקה הלפרין Dipl.Ac, מטפלת ברפואה סינית ותזונה סינית, שפית המתמחה בבישול בריא המבוסס על רפואות מסורתיות. גסיקה כותבת את המתכונים ואחראית על האספקט הקולינרי בספר.

הגופים אשר תרמו ליצירת הספר והוצאתו לאור:

מרכז טל לרפואה אינטגרטיבית המערך האונקולוגי,המרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא בתל-השומר:  מרכז טל הינו מכון מחקר המשלב מחקר מדעי במעבדה, ידע מעמיק ברפואה טבעית עם מחקר קליני במטופלים. מטרת המרכז היא להביא להכרה ביכולתו של הטיפול בצמחי מרפא סיניים, לתמוך ולשפר את תוצאות הטיפולים המוצעים כיום לחולי סרטן, בד בבד עם יכולתו של הטיפול לשפר את איכות חייהם של המטופלים. שילוב כזה מאפשר ליצור פריצות דרך ברמה של פיתוח תרופות ופרוטוקולי טיפול חדשניים. פריצות דרך אלו ישפיעו על הדרך שבה מתמודדים, מרפאים ומונעים סרטן.

קמפוס ברושים, בית הספר לרפואה משלימה באוניברסיטת תל אביב. מהגופים המובילים בארץ להוראת הרפואה המשלימה ולקידום אקדמיזציה, סטנדרטיזציה ומחקר בתחומי הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית. קמפוס ברושים תרם ליצירת הקשר בין המעורבות ביצירת הספר.

הוצאת פוקוס ספרי בריאות: הוצאת הספרים אשר הוציאה את הספר לאור

Cooking for Life is a recipe book for cancer patients; this book is a collection of recipes which will provide guidance and support for those facing cancer. The recipes are based on a combination of several traditional medical approaches including, Chinese Medicine, Japanese Macrobiotics and Ayurveda (traditional Indian medicine) along with knowledge that is based on scientific research on the medical effects of the active substances found in food.

The recipes in the book are adapted according to the different needs of the many different types of cancer and patients:  recipes which consist of foods known to be anti-cancerous, recipes which will help improve overall blood results, recipes that will support the digestive system and help with weight gain; healthy desserts and recipes that have been adjusted for people who lead an active lifestyle.

The purpose of this project is to publish and distribute a free recipe book for the benefit of patients and their families in Hospitals and Oncology centers in Israel. The publication of this recipe book is a joint effort and contribution of several therapists and professional bodies.

The authors:

  • Eyal Shpringer,  Dipl.Ac.Cl.Hb: A Chinese Medicine and Nutrition therapist, Eyal is also a clinical herbalist who specializes in treating cancer patients; He is The Director of the Center for Traditional Medicine and a Clinical director at the Alternative-Integrated Medicine Center for Oncology patients at "Ichilov" Hospital in Tel – Aviv, Israel. Eyal is the professional editor in charge of this book.
  • Jessica Halperin, Dipl.Ac: AChinese Medicine and Nutrition therapist; Jessica is a Chef specializing in healthy cooking based on several traditional medical theories. Jessica is our culinary consultant throughout the writing process.

The bodies supporting  the publication of the book and it's process:
THE TAL CENTER FOR INTEGRATIVE MEDICINE, The Sheba Cancer Center and Institute of Oncology; The Tal Center is a research institute that combines scientific laboratory research, in-depth knowledge in natural medicine along with hands on clinical research. The goal of the center is to improve the treatment of cancer patients seen today through the use of Chinese herbal medicine, and to recognize the ability of this treatment in the quest to improve the quality of life for cancer patients. This combination will lead to a true breakthrough in the development of drugs and will, in time bring to innovative treatment protocols. These breakthroughs will affect the way in which we treat, cure and prevent cancer in the future.

Campus "Broshim", Tel-Aviv University: Campus "Broshim" is one of the leading schools in Israel for practitioners of Integrative Medicine and is part of the Training Center at the Tel Aviv University. Campus "Broshim" strives to promote standardization and research in complementary and integrative medicine.

מוזמנים לקרוא סקירה אודות הספר באתר סינית, אתר קהילת המטפלים ברפואה סינית בישראל.

סקירה אודות בישולחיים באתר YNET

לרכישת הספר

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!