סלט אגסים ועגבניות שרי בסגנון סיני

שילובי טעמים יוצאי דופן כמו אלה המופיעים בסלט אגסים זה, מאפיינים במידה רבה את המטבח הסיני. במתכון זה ניתן לזהות שילוב בין רעיונות המבוססים על המטבח הסיני הרפואי עם עידון…

טופו סומסום – Goma Tofu

טופו סומסום (ごま豆腐) הוא מעדן יפני המופיע גם במטבח המאקרוביוטי. במקור מאכל זה מיוחס למטבחי המנזרים הבודהיסטים של יפן (shojin ryori). את המאכל בעל המרקם שדומה למעין מוס ניתן לתבל…

אגס סתווי עם Bei Mu לנשימה קלה

אגס הוא אחד מאותם פירות שאינם זוכים להערכה רבה בישראל אך תופסים מקום של כבוד ברפואה הסינית העממית-הביתית. הרפואה הסינית עושה שימוש באגסים לטיפול בבעיות של דרכי הנשימה בזכות יכולתם…

עוגת תפוחים הפוכה

אחד הדברים שאני הכי אוהבת במקצוע שלי הוא לקבל מטעמים ממטופלות :) לפני מאה שנה כשהייתי סטודנטית לאמנות, שמתי לב לדפוס הבא: ככל שהמורה נתן לנו תרגיל עם יותר מגבלות…

פודינג צ'יה

זרעי צ'יה הם מוצר חדש יחסית בארץ. השימוש הגובר בהם נובע מריכוז גבוה של חומצות שומן אומגה 3 המצוי בהם. חומצת השומן אומגה 3 חיונית להפחתת מצבי דלקת שונים, ולתפקוד…

מרק מתוק וקר מפטריית YIN ER

מרק פטריה לבנה מתוק וקר-(Yin Er Bing Tang 银耳冰糖) מקורה של הפטרייה הלבנה הסינית הינו במחוז סיצ'ואן, באזור Tong Jiang. פטרייה פראית זו גדלה בסביבה גיאוגרפית ואקלים אידיאלים לגידול פטריות…

ג'לי שקדים ופירות יער

קינוחים כגון ג'לי שקדים ופירות יער, נפוצים בסין, ובמיוחד באיזור הדרום החם. לעיתים מאכלים אלו ניקראים "טופו שקדים". זהו מאכל - קינוח טעים, קליל אשר ציבעו הצחור מקנה לו אופי…

'שלרם'-מתכון לפת ותמרים עיראקי

מתכון עיראקי מסורתי, הנאכל בעיקר בחורף, בסוף הארוחה ונחשב כמזון מחמם. יוצאי עיראק איתם דיברנו, משתגעים עליו. המתכון להלן הוא הגרסה הפשוטה. קיימות גרסאות המכילות גם סלק, תה, תבלינים וחומרי…

פודינג טפיוקה

זה קל להכין פודינג טפיוקה! טפיוקה היא עמילן המופק מצמח הקסווה (Manihot esculenta). השימוש בטפיוקה נפוץ בארצות חמות ובמיוחד בדרום אסיה. פניני הטפיוקה יוצרות מרקם רך וחלקלק בעת הבישול במים המאפשר…

בורגול עם גהי ודבש

את הבורגול "גיליתי" לפני כשלושה חודשים, עת ילדתי את בתי הבכורה... מאז אני מקפידה לאכול ממנו מידי יום במתכונים שונים (למשל עם קציצות בשר או כטאבולה), לחיזוק ולשיקום החיים והגוף…