עוגת תפוחים הפוכה

מאת שרון בנרף מוזס

 

אחד הדברים שאני הכי אוהבת במקצוע שלי הוא לקבל מטעמים ממטופלות 🙂

לפני מאה שנה כשהייתי סטודנטית לאמנות, שמתי לב לדפוס הבא: ככל שהמורה נתן לנו תרגיל עם יותר מגבלות (לפסל רק עם חומר אחד, לצייר רק מזוית אחת, להעביר דף כל 15 שניות, לצלם ב one shot וכן הלאה) כך היצירתיות בקעה מאיתנו יותר והתוצאות היו מדהימות!

לרוב בין שלב הטריגר (מתן המגבלה) לשלב התוצאה (יצירת אמנות מרשימה) עברנו דרך שלב נוסף – שלב ההתנגדות.

יש מי שנתקע בשלב זה זמן רב, אבל מי שמשכיל לחבק את המגבלה ולראות איך עובדים איתה – לרוב ממנו בקע אמן מוכשר.

וכמו באמנות כך גם בחיים, וכמו בחיים – כך גם בטיפול בתזונה.

במקרה הנ"ל הגיעה מטופלת שסבלה מגסטריטיס על רקע בקע סרעפתי, ונאלצה 'לחבק' מגבלות תזונתיות רבות. אותה מטופלת יקרה לא נתנה למגבלות לקחת ממנה את אהבת האוכל, הבישול והאירוח – אלא רק צמחה מתוכן.

בזכותה יש לי כיום מתכונים רבים למטופלות – וכן גם לביתי. את העוגה הזו, שהיא גם 'פרווה' ומתאימה בכל מצב, אני נוהגת להכין עם בני האהוב לפני ימי הולדת, אירועים משפחתיים או ארוחות שישי. יש בה הרבה חלקים בהם ילדים יכולים לעזור – וכשהעוגה היא פרי ידו של הילד הגאה, היא הרבה יותר מושכת אותו מכל מיני חטיפים צבעוניים בעטיפות מרשרשות שהסביבה מביאה.

רכיבים:

(מספיק לתבנית אחת עגולה או לשתי תבניות אינגליש קייק מלבניות קטנות)

לתחתית:

5 תפוחים זהובים

יבשים:

כוס קמח שקדים

חצי כוס קמח טפיוקה

חצי כוס קמח אורז

קורט קנמון

קורט מלח

חצי כפית אבקת אפייה/ סודה לשתייה (היה עדיף בלי, אך העוגה לא מצליחה להתקשות בלי. אז למי שלא אכפת לאכול אותה מעט נוזלית שלא יוסיף)

רטובים:

חצי כוס שמן קוקוס

כף ליקר/ ברנדי

3 ביצים

3/4 כוס מייפל טבעי

תמצית וניל

לקישוט:

שקדים קלופים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. משמנים את התבנית במעט שמן קוקוס.
  3. פורסים את התפוחים לטבעות דקות ומסדרים בתחתית התבנית.
  4. מערבבים בקערה את החומרים היבשים.
  5. מוסיפים את החומרים הרטובים וממשיכים לערבב עד שמגיעים למרקם אחיד.
  6. מפזרים את הבלילה מעל שכבת התפוחים.
  7. מפזרים מעל מעט שקדים לקישוט ומכניסים לתנור לכ- 40 דקות.

ערך טיפולי:

העוגה באה לענות על הצורך במתוק, או בקינוח, באופן מתון ומתאים למצב הטיפולי, ללא שימוש בחומרים המקצינים מצבים דלקתיים (כגון סוכר, קמח לבן וכן הלאה). מרקמה הרך, השקדים הטחונים, הטפיוקה, והפקטין מן התפוחים הופכים אותה למנה מתאימה במצבים של גסטריטיס וצרבות (כמובן כל עוד האכילה היא במתינות) מאחר ומרכיבים אלו יכולים להיטיב עם רירית הקיבה.

מעבר לכל זאת – היא טעימה לאללה!

שרון בנרף מוזס: מרצה ומטפלת ברפואה סינית עתיקה (דיקור, צמחים, תזונה סינית מקרוביוטית). מרכזת תחום גסטרו בקליניקת המרכז לרפואה מסורתית על פי שיטת TEF.

למתכונים מתוקים נוספים לחץ כאן

הכנת קוזו תפוחים

דירוג המתוקים של המרכז לרפואה מסורתית – באיזה מתוק לבחור?

מומלצי החודש