תבשיל במיה וירקות אחרים

מאת אייל שפרינגר

מצרכים:
300 גרם במיה שלמה שטופה ו"מקולפת זנב". רצוי להשתמש בבמיה צעירה שאיננה סיבית.
100-150 גרם גזר חתוך לגפרורים עבים בעובי 1/2 ס"מ
100-150 גרם שעועית ירוקה חתוכה למקטעים באורך 5 ס"מ
2-3 גבעולי סלרי פרוס דק
1 פרסה (כרישה) פרוסה לרצועות
3 כפות שמן שומשום
מעט מים (לפי הצורך)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
כ-2 כפות רוטב סויה תמרי

זרת של ג'ינג'ר טרי קצוץ

חצי כפית פלפל צ'ילי אדום יבש טחון

שן שום קצוצה
מלח (לפי הצורך)

אופן ההכנה:
לחמם את שמן הסומסום במחבת או בווק. להוסיף לשמן את השום, הכרישה והג'ינג'ר ולהקפיץ על אש חזקה עד להתרככות השום.

להוסיף למחבת על פי הסדר את הגזר, השעועית הירוקה הבמיה וחצי כפית מלח.

להקפיץ מעט את המרכיבים, להוסיף מעט מים ולכסות את המחבת עם מכסה. להנמיך את האש לגובה בינוני ולהמשיך לבשל כ5-10 דקות, עד להתרככות הבמיה והשעועית. (ניתן לבדוק את התרככות הירקות על ידי דקירתם עם סכין קטן).

לקראת סיום הבישול מוסיפים את הסלרי, מעט רוטב סויה ומוסיפים עוד ערבוב.

מגישים עם לימון אותו ניתן לסחוט על הירקות

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!