תבשיל פולי סויה קוריאני (Kongjang/Kongjorim) מהווה תוספת פופולארית לארוחה. זהו מתכון פשוט להכנה בעל טעם מתקתק, מלוח ומעט דביק. הסויה הוצגה עד כה לחיך הישראלי בעיקר בצורות המעובדות שלה כטופו,…
טופו מאודהמתכון טופו מאודה עם רוטב על בסיס סויה פיקנטית. מנה קיצית טעימה המהווה תוספת חלבונית לארוחה. מרכיבים (להכנת 5 מנות) 2 קוביות טופו (עדיפות לטופו רך) 6 כפות שמן סומסום…
דייסת חיטה מונבטתדייסת חיטה מתאימה לטיפול במצבי יובש המופיעים בעונת הסתיו. לדייסה טעם מתקתק הנובע מהסוכרים הזמינים הנוצרים בתהליך הנביטה. אופן ההכנה: משרים ½ כוס חיטה מלאה {עדיף כהה} או זרעי כוסמין במים בבוקרו…
תבשיל מאש ותמריםתבשיל מאש ותמרים, מזין, מקרר ומניע. מתאים במיוחד לאיזון טיפוסי פיטה המתאפיינים בנטייה 'להתחמם מהר'... נטייה המחמירה גם ככה באופי הישראלי ובפרט כאשר האביב הופך לו לקיץ... הרפואה ההודית מסווגת את עולם…
תבשיל שעועית שחורהתבשיל שעועית שחורה ושורשים- טעים, מזין ומחזק את המעמקים... רכיבים: 500 גר' שעועית שחורה 1 אצת קומבו (חתוכה לגודל 5 על 5 ס"מ) 1 שורש פטרוזיליה 1 שורש סלרי 2 גזרים…
אטריות ננגמיון קרות- סיפור היסטורי ומתכון היסטרי…אטריות כוסמת- ננגמיון- 냉면 - Naengmyeon הפעם, אני רוצה לשלב קצת תרבות והיסטוריה עם מאכל עונתי האהוב מאוד על הקוריאנים: הקיץ הקוריאני הוא חם, גשום ולח מאוד עם אחוזי לחות שמגיעים…
פריקי גן עדןהאביב הופך לו לקיץ, הפרחים פורחים, הציפורים מצייצות, רומנטיקה באוויר... יצאתי לגינה לחפש אהבה, והיחיד שקרץ לי הוא אהובי הגפן. בכל פעם שאני אוכלת עלי גפן ממולאים אני מתענגת מטעמם…
בורגול עם גהי ודבשאת הבורגול "גיליתי" לפני כשלושה חודשים, עת ילדתי את בתי הבכורה... מאז אני מקפידה לאכול ממנו מידי יום במתכונים שונים (למשל עם קציצות בשר או כטאבולה), לחיזוק ולשיקום החיים והגוף…