לפתן אביבי

מאת אייל שפרינגר

מתכון זה משמש כאופציה מתוקה ומחזקת לאביב, ומתאים במיוחד לנשים.
על פי הרפואה הסינית, האביב היא העונה בה מומלץ במיוחד לטפל בכבד.

תפקוד הכבד משפיע במידה רבה על האיזון ההורמונאלי של האישה, על איכות הדם ועל המצב הנפשי.
במתכון זה חברו הרכיבים המזינים את הכבד והדם (כגון פירות כהים וחמצמצים, המבשילים בשלבים שונים של האביב)  לצמחי מרפא ותבלין התומכים בכבד.

רכיבים:
3 תותי שדה
כף תות עץ יבש או טרי
2 שזיפים בשלים או מיובשים (ניתן להשתמש רק בחלק מהפירות, בהתאם לזמינותם).
חצי כפית קליפת לימון מגוררת
קורט מלח
1 כפית אבקת קוזו
1 כוס מים

אופן ההכנה:
מבשלים את הפירות במים, עם קורט מלח עד להתרככות (כ-10 -15 דקות).
מוסיפים למרתח המבעבע אבקת קוזו, מהולה במעט מים קרים. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים .
מכבים את האש, כאשר ללפתן יש מירקם סמיך .

אפשרויות נוספות:
* ניתן להוסיף ללפתן, בתחילת הבישול, כפית של אחד מצמחי המרפא המחזקים את הדם והכבד [דוגמת צימוקים סיניים- גו ג'י ברי Gou Qi Zi, אנג'ליקהה סינית Dang Gui, או פאוניה לבנה Bai Shao )בהמלצת מטפל.
* אפשר לשלב מעט עלי מליסה, או זוטא לבנה, לתיבול המשקה ולהקלה על מצבי מתח.

**כדי להפיק תועלת מאיכויותיו המחזקות של המתכון יש להתמיד בצריכתו בשימוש יום יומי 🙂
לרוויה!

אייל שפרינגר (Dip.Ac,CH)-מטפל ברפואה סינית עתיקה, הרבליסט קליני, ומטפל בתזונה סינית מקרוביוטית. מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

למעבר למתכוני אביב
למעבר למתכוני משקאות
לקביעת תור בקליניקת 'המרכז לרפואה מסורתית'

מומלצי החודש