אוחיטשי-סלט מורתח

מאת אייל שפרינגר

כאשר המאקרוביוטים אומרים אוחיטשי (Ohitashi) הם מתכוונים בדרך כלל לסלט בעל צבע ירוק עז המבוסס על תרד המורתח לזמן קצר. למתכון השפעה מסוג YIN, מקררת ומתאימה לעונות ולימים חמים ולמחלות הקשורות לאבחנה של חום, למשל מחלות עור בהן גוון העור הוא בצבע אדום. אביא כאן גירסה קלה ופשוטה להכנה עם מינימום מרכיבים יפניים.

מרכיבים:
חבילת עלי תרד או עלים וגבעולי סלרי
2 כפות רוטב סויה איכותי
2 כפות שמן סומסום/חמניות/זית
2 כפות זרעים כגון פשתן/דלעת/סומסום
¼ כוס מיץ לימון

הכנה:
מרתיחים מים ללא מלח בתוך סיר על אש גדולה.
מכינים כלי נוסף עם מים קרים-עדיף עם כמה קוביות קרח.
אל תוך המים הרותחים מכניסים את הירק. ממתינים כדקה או עד שהירק מקבל צבע עמוק יותר, ירוק יותר, יפה יותר.
מוציאים את הירק מהסיר הרותח ומעבירים למי הקרח עד לקירור מוחלט (אני לרוב מסתפק במי ברז).
מוציאים ממי הקרח, סוחטים, קוצצים גס, מוערבבים פנימה רוטב סויה שמן ומיץ לימון, מפזרים זרעים מלמעלה ומגישים.

הערה:
-כאשר מבינים את העיקרון ניתן להשתמש בשיטה זו להכנה מהירה של מגוון ירקות:
עלים כגון כרוב, מנגולד חסה או בצל ירוק (ועוד רבים אחרים), ברוקולי מפורק לחלקים קטנים, ירקות שורש/ירקות קשים החתוכים לגפרורים ארוכים או לרצועות אותן מכינים באמצעות עבודה עם קולפן ירקות. מה שחשוב: לחתוך את הירקות הקשים לחתיכות קטנות ולהניח במים הרותחים עד לקבלת צבע עז.

-ניתן לפזר על הירק החלוט מגוון רטבים ומיני תיבול. למשל כאן בתמונה, ניתן לראות רוטב קצת יותר מתוחכם העשוי מקליפות הדרים, פירות גוג'י, שום, שמן זית ורוטב סויה.
-כדאי להשתמש במי ההרתחה כציר לבישול או להכנת מרק.

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס  "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

האם המתכון עניין אתכם? רוצים להמשיך ללמוד איתי? מוזמנים להשאיר פרטים כאן

מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק

לעיון נוסף
מתכוני ירקות
מתכוני מטבחים מסורתיים
מתכוני קיץ

מומלצי החודש