סלט סלק מאודה

מאת אייל שפרינגר

סלק מאודה

מתכון פשוט של סלט סלק מאודה, מתאים לסתיו ולאביב, במיוחד לבעלי נטייה ליובש ועצירות. לסלק איכות מלחלחת התומכת בדם ובYIN של הכבד. זרעי הכוסברה תורמים איכות קרירה מעט אך גם ארומטיות המסייעת לשמירה על מערכת העיכול. מתכון זה עשוי לשמש בהתאם לאבחנה מבדלת כחלק מטיפול במצבים שונים של אנמיה, עצירות, ובעיות גניקולוגיות.

מרכיבים

5 סלקים בינוניים
2 כפות שמן חמניות או זית בכבישה קרה
2 כפות מיץ לימון או ליים
כף אבקת זרעי כוסברה

הכנה

למלא סיר בינוני במים עד לגובה 2 ס"מ מהתחתית. להניח מעל המים פרח אידוי מברזל, ולהביא את המים לרתיחה.
להניח את הסלקים השלמים בתוך פרח האידוי, לכסות את הסיר עם מכסה, ולבשל את הסלק באידוי כאשר המים ממשיכים לרתוח למשך 20-25 דקות.
כאשר הסלק מתרכך, יש להוציאו מהסיר, ולחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ.
בקערית נפרדת, לערבב את אבקת הכוסברה עם שמן החמניות ומיץ הלימון.
להניח את הסלק בקערה, ליצוק את הרוטב מעל הסלק ולערבב.

אייל שפרינגר -Dip.Ac.CH-מטפל ברפואה סינית עתיקה בתזונה סינית-מקרוביוטית והרבליסט קליני. מייסד אתר ושיטת TEF, מנחה קורס התזונה למטפלים בשיטת TEF ואת הקורס "לבחור בתזונה". ממחברי הספר בישולחיים.

לעיון נוסף:

מתכוני ירקות
מרק סלק

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!