חלב שקדים

מאת אייל שפרינגר

חלב שקדים משמש כתחליף חלב מצויין, משום שבניגוד לחלב, איננו מכיל את הקזאין (חלבון החלב) ואת הלקטוז (סוכר החלב) אשר אינם מתעכלים בקלות אצל רבים מהמטופלים. חלב נחשד גם לעיתים כחומר המעודד התפתחות סרטן בשל גורמים מזרזי גדילה והורמונים שונים המצויים בו הן בצורה טבעית והן בשל דרך הגידול של הבקר בתקופה זו.
השקדים ניתפסים בתרבויות רבות באסיה כמזון מחזק המסייע לשיקום משאבי הגוף העמוקים ביותר.
השקד, במיוחד לאחר השרייתו במים, עשיר בחלבון,שומן חד לא רווי, ויטמין E, סידן, ברזל, סיבים, ונוגדי חימצון שונים. השפעתו המלחלחת של השקד מתאימה לתמיכה במטופלים אשר מצבם מוגדר ברפואה המסורתית כיובש (רזון, ריריות מגורות, עור מגורה, פריחה).

מרכיבים:
1 כוס שקדים
3 כוסות מים
2 תמרים
חצי מקל וניל

הכנה:
משרים את השקדים למשך הלילה בתוך מים. מכניסים את השקדים למעבד מזון וטוחנים דק עד לקבלת נוזל חלק. מסננים את הנוזל דרך בד סינון.  הנוזל המתקבל הינו חלב שקדים.
במידה ומעוניינים בחלב מתוק יותר ניתן לשלב בתהליך הטחינה את חומרי הגלם הנוספים.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

לחלב שקדים השפעה מלחלחת ומזינה. לאחר אבחנה מתאימה ניתן לשלב אותו בטיפול בשיעול טורדני, עצירות, מחלות עור, ולשיפור תנובת החלב של אמהות מניקות.
המשקה משמש באיורוודה לשיקום מערכת עצבים, אך יש להיזהר משימוש בו במצבי AGNI חלש, כלומר כאשר העיכול חלש בשל תכונת הכבדות שבו (GURU).
חלב השקדים מתאים לשימוש בעונת הסתיו היבשה בשל איכותו המלחלחת.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים בתזונה סינית מקרוביוטית וקורס לבחור בתזונה

לעיון נוסף:
מתכוני משקאות
מאמר: שאלת החלב
על הטיפול במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!