ממרח אזוקי בסגנון כבד קצוץ

ממרח אזוקי בגרסאות שונות נפוץ בסין וביפן, כבסיס למנות שונות כגון כיסוני בצק ממולאים וקינוחים. המתכון הזה יכול לתת תשובה נוספת לשאלה הנצחית: מה לשים על הלחם? מרכיבים: 250 גרם…

בישול כוסמת בסיסי

מתכון לבישול כוסמת בסיסי נועד לסייע לכם לצלוח בשלום את המפגש הראשוני עם מזון חביב זה, בתקווה שהקשר עמו ילך ויעמיק. כוסמת היא זרע המשמש כדגן באזורים קרים כצפון אירופה…

מרק דוחן ושורשים

מרק דוחן ושורשים הוא מתכון קל להכנה, המתאים לימים הקרים. מרכיבים: 3 שורשי פטרוזיליה 1/2 שורש סלרי 300 גר' דלעת 3 גזרים כל ירקות השורש חתוכים לחתיכות גדולות 1 בצל 1…

קרופניק- מרק רוסי

קרופניק הוא שם למרק גריסים רוסי. הגירסה המוצגת כאן חוטאת אולי במעט למקור, אך מאפשרת העצמת תכונות הריפוי של מתכון זה. מרכיבים: 12 כוסות מים -רצוי להחליף את כל המים…

פוהה – פתיתי אורז הודיים

פוהה היא מנה הודית אוורירית וקלילה המתאימה לקיץ. הפוהה מבוססת על פתיתים דקים של אורז בסמטי אשר עברו שיוף קל, בישול מעיכה וייבוש. ניתן להשיגם בחנויות תבלינים הודיות. הפוהה יכולה להתאים…

כדורי אורז

מטופלים רבים 'נתקעים' בשאלה מה לקחת לעבודה או ליום רצוף של נסיעות. מתכון כדורי אורז הנו פתרון קליל, אסתטי, מהיר הכנה, ויכול לשמש גם כאלטרנטיבה טובה לילדים לביה"ס במקום סנדביץ' (במיוחד…

בישול דוחן בסיסי

הדוחן משמש כדגן חשוב במספר מקומות ברחבי העולם, בעיקר באסיה ובאפריקה. למרות שניתן להכין ממנו מגוון רב של מאכלים כגון דייסות, מרקים, נזידים, מאפים, קרקרים ומשקאות מותססים, רבים אינם יודעים…