פוהה – פתיתי אורז הודיים

מאת אייל שפרינגר

פוהה היא מנה הודית אוורירית וקלילה המתאימה לקיץ.
הפוהה מבוססת על פתיתים דקים של אורז בסמטי אשר עברו שיוף קל, בישול מעיכה וייבוש. ניתן להשיגם בחנויות תבלינים הודיות. הפוהה יכולה להתאים כארוחת בוקר בקיץ.

מרכיבים:
1 בצל קצוץ
1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים
1/2 כוס שקדים קלופים וקלויים קלות
3 כוסות פתיתי פוהה(להשיג בחנויות למוצרים הודיים)
1/3 כוס שמן בכבישה קרה
1 כפית גרגרי חרדל שחור
1 כפית זרעי כמון
5 עלי קארי(רצוי אך לא חובה)
1/2 כפית אבקת כורכום
1/2 כפית מלח
מיץ לימון לפי הטעם

הכנה:
מניחים את פתיתי הפוהה במסננת ומרטיבים היטב. אין צורך לבשל את הפוהה!
מחממים סיר גדול ומוסיפים לפי הסדר: מעט שמן, תבלינים (מטגנים מעט עד שמורגש ריח התבלינים), בצל,כוסברה, שארית השמן, (אפשרות-מעט פפריקה חריפה).
מערבבים פנימה את הפוהה הלחה עד לספיגת כל הטעמים.
מגישים עם פלח לימון אותו סוחטים על גבי המנה לפי הטעם.
בתיאבון!!!

אייל שפרינגר (Dip.Ac,CH)-מטפל ברפואה סינית עתיקה, הרבליסט קליני, ומטפל בתזונה סינית מקרוביוטית. מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני קיץ
מתכוני מטבחים מסורתיים (כולל המטבח ההודי)
רעיונות נוספים לארוחת הבוקר
קיבעו תור לטיפול במרפאת המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש