משחת כורכום

משחת כורכום היא אחת הדרכים הפשוטות והביתיות למיצוי תכונות המרפא של צמח תבלין חשוב זה. כורכום הוא אחד מצמחי המרפא הנחקרים ביותר בשנים האחרונות. איכותו של הכורכום חמימה ויבשה, טעמו חריף…

משקה גריסים

משקה גריסים נקרא ביפנית MUGI CHA או תה גריסים, וגרסאות שונות שלו ניתן למצוא במטבח הקוריאני, הסיני, והמקרוביוטי. מרכיבים גריסי פנינה (גריסים אפורים בעלי צורה מאורכת), או גרגרי שעורה שלמים…

ממרח – פסטו זעתר

הזמן לפסטו זעתר: עם בואו של שיא החורף ולידת האביב המתרחשת במסתרי ימי הגשם והקור, שיחי הזעתר (אזוב מצוי) נמצאים בתהליך של לבלוב והתחדשות. הזעתר מנצל את הגשמים ומחליף את…

פסטו נבטי חילבה

החילבה היא צמח מיוחד ממשפחת הקטניות. זרעי החילבה נפוצים בשימוש במטבח התימני ובמטבח הסיני, והעלים נימצאים בשימוש במטבח הפרסי. ממרח הפסטו מאפשר להשתמש בנבטי החילבה באופן המאפשר לבטא את האיכות הטיפולית שלהם, ולהרוויח…

רוטב טחינה עם מיסו

זהו רוטב עשיר עם טעם מתקתק מלוח אשר מקורו במטבח היפני-מקרוביוטי. תיבול זה מתאים בעיקר לחורף בשל השפעתו המחממת וצירוף הטעמים המתוק-מלוח המעודד חימום ובנייה. ברוטב מומלץ כתוספת לירקות דגנים או קטניות . באביב…

שיו קומבו (Shio Kombu)

שיו קומבו הוא תבלין יפני מלוח המבוסס על אצת קומבו ורוטב סויה. השיו קומבו מלווה בדרך כלל אורז, אך ניתן להוסיפו למאכלי דגנים אחרים, ביצים וירקות. השיו קומבו מתאים לשימוש…

ממרח אזוקי בסגנון כבד קצוץ

ממרח אזוקי בגרסאות שונות נפוץ בסין וביפן, כבסיס למנות שונות כגון כיסוני בצק ממולאים וקינוחים. המתכון הזה יכול לתת תשובה נוספת לשאלה הנצחית: מה לשים על הלחם? מרכיבים: 250 גרם…

תבלין גומזיו

גומזיו הוא תבלין מהמטבח היפני-מאקרוביוטי המבוסס על שילוב סומסום ומלח. הגומזיו מתאים לתיבול מאכלי ירקות ודגנים. שם התבלין שצבעו שחור לבן משמש גם ככינוי לראשים של יפנים מזדקנים בעלי שיער מאפיר המזכיר בצבעו…

בישול כוסמת בסיסי

מתכון לבישול כוסמת בסיסי נועד לסייע לכם לצלוח בשלום את המפגש הראשוני עם מזון חביב זה, בתקווה שהקשר עמו ילך ויעמיק. כוסמת היא זרע המשמש כדגן באזורים קרים כצפון אירופה…

מרק דוחן ושורשים

מרק דוחן ושורשים הוא מתכון קל להכנה, המתאים לימים הקרים. מרכיבים: 3 שורשי פטרוזיליה 1/2 שורש סלרי 300 גר' דלעת 3 גזרים כל ירקות השורש חתוכים לחתיכות גדולות 1 בצל 1…