תה ירוק

מאת אייל שפרינגר

תה ירוק מוגדר במקרוביוטיקה כמשקה בעל איכות Yin, קרה ומייבשת.
ביפן נהגו לשתות תה בשילוב עם ירקות מוחמצים אחר הצהריים.
בסין מקובלת ישיבה בבתי תה לאורך כל היום תוך בליווי שיחה צחוק משחקי לוח ולגימת תה.
איכותו המקררת והמייבשת של התה עושה אותו מתאים לקיץ או בשילוב עם ארוחה המכילה בשר או דג.
בשנים האחרונות התפרסמו מספר מחקרים הקושרים בין שתיית תה ירוק ומניעת מחלות כגון סרטן, מחלות אוטואימוניות ומחלות שיניים וחניכיים.
בשל תכולת הקפאין בתה אין להשתמש בו בסמוך לשעת השינה. מומלץ לעיין במידע אודות האיכות הטיפולית של התה הירוק המופיעה בסוף המתכון.

הכנה
תה ירוק הוא נושא רציני בסין וביפן. קיימים המון סוגים של תה ירוק, ודרכי הכנה רבות.
להכנת תה בסיסית, מומלץ להניח את עלי התה בכוס או בקומקום קרמיקה, חרס או זכוכית.
ליצוק מים רותחים על העלים, לכסות את הקומקום במיכסה או לכסות את הכוס בצלוחית קטנה, ולחכות מספר דקות.
ניתן לחלוט את עלי התה מספר פעמים.

האיכות הטיפולית של התה הירוק בראי הרפואה הסינית

תה ירוק הינו מתוק, מר וקר. שימושיו הרפואיים מתייחסים לטיפול בחום ולחות, רעילות, ומחלות הפוגעות בראש ובאברי החוש- במיוחד בעיניים. התוויות עיקריות לתה ירוק הן לצורך שיפור הריכוז והגברת ערנות, השפעה מצננת על הכבד והלב, טיהור של חום קיץ, ניטרול רעילות הנובעת משתיית יין ואכילת מזון כבד, טיפול בדיזנטריה (בשילוב ג'ינג'ר), לטיפול בכל מיני מצבים של צ'י מורד הפוגע בפלג הגוף העליון, לוויסות פעילות המעי הגס והדק, לויסות מתן שתן ולטיפול בפיסטולות.

במקביל לשבחים ולהמלצות, מופיעות גם הסתייגויות משימוש בתה. יש לשים לב כי למרות הגדרתו כמשקה "בריא" הרפואה הסינית מציעה סייגים לשימוש מופרז במשקה מקרר העלול לפגוע בחיוניות: אין לשתות כאשר האדם צמא, מצב העלול להוביל לשתייה מרובה של המשקה העלולה להוביל לעודף באיכות ה"מים" אשר יצטברו בערוץ הכליות ויגרמו לתחושת קור וכאב במותניים רגליים ושלפוחית השתן, בצקת וכאבי פרקים. שתיית תה מוגזמת לאורך שנים מוצגת כגורם לפגיעה בצ'י המקור המהווה בסיס לחיוניות הכללית. כדי להימנע מהנזק האפשרי מאיכותו המרה והקרה של המשקה, מומלץ להגישו חם בלבד ובכמות קטנה ולא על בטן ריקה. המשקה פחות מתאים למטופלים קשישים או כאלה המאובחנים במצב של קור, שבריריות, רזון, וחולשה של אש העיכול.

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס  "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

האם המתכון עניין אתכם? רוצים להמשיך ללמוד איתי? מוזמנים להשאיר פרטים כאן

לעיון נוסף:

מתכוני משקאות

מומלצי החודש