רהיטה דלעת

מאת אייל שפרינגר

 רהיטה הינו מתכון מהמטבח ההודי המאפשר לצרוך יוגורט בצורה טעימה, המנצלת את איכויותיו המזינות, בשילוב תבלינים וירקות המצמצמים את איכותו הלחה והמכבידה.

רכיבים:
כף גהי
כפית שטוחה זרעי חילבה
כפית זרעי כמון
כפית זרעי כוסברה
כפית זרעי חרדל שחור
כפית שטוחה כורכום
כפית שטוחה בהרט
קורט פלפל שחור
1 כוס בצל קצוץ
3 כוסות דלעת מגוררת או חתוכה לקוביות קטנות
5 עלי קארי
כפית שטוחה של מלח איכותי.
יוגורט לא קר

RA_1

אופן ההכנה:
1. הכנת הרהיטה מתחילה בהכנת 'וגאר'- טיגון תבלינים בגהי. מטרת הטיגון היא מיצוי טעמם ואיכויותיהם הרפואיות של התבלינים אל תוך התווך השומני. מתחילים בחימום השמן במחבת גדולה או בסיר. כאשר הגהי מתחמם מוסיפים את זרעי החרדל ומחממים אותם עד שהם מתחילים להתפצפץ (ניתן להניח במהירות מכסה כדי למנוע את פיזור הזרעים ברחבי המטבח).
2. לאחר מספר שניות של טיגון החרדל ניתן להוסיף בהדרגתיות תוך כדי עירבוב את שאר התבלינים.
3. מוסיפים ומטגנים מעט את הבצל עד להזהבה.
4. מוסיפים את הדלעת ואת המלח, מערבבים, מכסים את המחבת עם מכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית-קטנה עד להתרככות הדלעת. ניתן להוסיף לבישול עלים ירוקים קצוצים הצומחים עונתית או כוסברה קצוצה בנפח של כ 1/4 מהדלעת.
5. מועכים את הדלעת והתבלינים.
6. כאשר יושבים לארוחה, יוצקים מעט יוגורט לקערית ומוסיפים מעליו את תבשיל הדלעת החם והריחני.
בתיאבון!

בראי הרפואה המסורתית

עקב השילוב בין הדלעת והיוגרט המזינים והכבדים לתבלינים הארומטיים, המתכון מומלץ כמתכון טיפולי למצבי יובש למיניהם (כגון יובש בעור, נשירת שיער, נוקשות במפרקים, אנמיה ועצירות-  על פי אבחנה מתאימה).

המתכון הודגם בסיור הליקוט של קורס התזונה למטפלים

אז יוגורט זה טוב לי? להעמקה בסוגיה מוזמנים לעבור למאמר שאלת החלב
למעבר למתכון בצעד תימני- דייסת זום…

 

מומלצי החודש