פשטידת ירקות לגדוד

שרון בנרף מוזס

את המתכון המעולה הזה קיבלתי ממטופלת שלי אשר סבלה מגסטריטיס וחדי העין ישימו לב שהוא אכן מאותו בית היוצר אשר הביא לנו בקיץ את 'עוגת תפוחים הפוכה'. המתכון הוא מתכון 'מודולרי' והוא למעשה נותן בסיס להכנת פשטידת ירקות, כאשר את הירק שבה ניתן לשנות בהתאם להמלצת המטפל, למצב הטיפולי, לעונה וכן הלאה.

לדוגמא:

אם רוצים לרכך יציאות ניתן להשתמש בירקות 'נוזליים' יותר, דוגמת קישוא, או סלק.

אם מכוונים לחיזוק המחמם התחתון ויאנג הכליות ניתן להשמש בירקות שורש.

בדוגמא המוצגת בתמונה השתמשתי בבצל ובטטה. הפשטידה יצאה מתוקה כמעט כמו עוגה וכך גם שיווקתי אותה לילדיי :).

הגשת הירקות בצורה של פשטידה מתאימה למי שמחפש מרקם פריך יחסית ונרתע ממרקמים נוזליים, למחפשים פתרון טוב לימי התניידות והתרוצצויות בדרכים כחלופה ללחם, למי שחושב באיזו עוד דרך ניתן להעשיר את התפריט בירקות וגם למי שסובל מתסמונת ההצפה של הקיבה או למי שהטחול שלו סובל מ'מצב ייני' המתבטא ביציאות רכות, לאות, עייפות מחשבתית וכן הלאה. כמו כן המתכון מתאים לחולי צליאק ולנמנעים מגלוטן.

את הפשטידה הכנתי בתבנית מלבנית גדולה, ניתן גם להמיר לשלוש תבניות 'אינגליש קייק' צרות.

בתאבון!

רכיבים:

4 כוסות ירק מגורר* (בהתאם להנחיית המטפל)

3 ביצים

1 כוס קמח טפיוקה

1 כוס קמח שקדים

1 כוס קמח אורז

1/2 כוס שמן בכבישה קרה

מלח, פלפל, תבלינים בהתאם להנחיית המטפל

*אם אחד הירקות הנבחרים הוא בצל/ כרישה, מומלץ קודם להזהיב על מחבת עם מעט שמן זית והתבלינים של הפשטידה.

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מערבבים בקערה את כל החומרים הרטובים.

מוסיפים את כל החומרים היבשים.

ממשיכים לערבב למרקם אחיד.

משמנים תבנית בקרקעית ובדפנות.

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים למשך כארבעים דקות עד שעה.

בתאבון!

לקריאה נוספת:

לביבות כרישה מהמטבח הלובי

פודינג טפיוקה

מאמר – לעבור את היום בראש צלול: כיצד תה יכול לעזור ל"צלילות המחשבה"

 

 

מומלצי החודש