משקה קוזו שזיפים

מאת אייל שפרינגר

Plum Kudzu Drink

מה יותר קל פשוט ונוח ממשקה קוזו שזיפים מתוק המורכב מפירות אביב, ותומך בתנועה החופשית והנוחה באיזורים הנמוכים בגופנו?

משקה קוזו שזיפים הינו משקה מאקרוביוטי המשמש לטיפול טבעי בעצירות עם צואה קשה ויבשה. המשקה מורכב מקוזו-אבקה עמילנית המופקת משורש של צמח מרפא וניתנת להשגה בחנויות טבע ומשזיפים יבשים.

הקוזו מרחיב בעדינות את כלי הדם ומאפשר זרימת דם חלקה יותר ואף תורם ללחלוח ולתנועת מעיים תקינה. השזיפים בעלי הטעם החמוץ-מתוק מזינים את ה"דם" והYin של הכבד, ומסייעים לטיפול במצבי יובש. סיבי השזיפים מסייעים אף הם להנעת תכולת המעי. בשל מתיקותו, זהו משקה אידאלי לטיפול בעצירות בילדים.

ניתן להשתמש בקוזו שזיפים גם עבור אלה שאינם סובלים מעצירות ומעוניינים במשקה המתאים לעונת האביב. האביב על פי הרפואה הסינית הינו התקופה בה התנועה החופשית של הגוף והנפש היא החשובה ביותר. השזיפים נחשבים כפירות המתאימים במיוחד לכבד ומופיעים במתכונים רפואיים מסורתיים רבים המטפלים במחלות האביב.

מרכיבים לקוזו שזיפים

3-4 שזיפים אורגניים טריים או מיובשים
2 כפיות קוזו
2 כוסות מים

אופן ההכנה

לחתוך לחתיכות 3-4 שזיפים טריים או מיובשים.
לבשל בשתי כוסות מים כ-5 דקות.
להמיס כפית קוזו ברבע כוס מים קרים, להוסיף ללפתן הרותח לבשל דקה נוספת ולכבות את האש.

 

 

 

 

אייל שפרינגר, מייסד האתר, מטפל, מרצה וחוקר גישות טיפול מסורתיות. בעל תואר שני במחקר של רפואות מזרח אסיה. יוצר ומלמד את קורס התזונה למטפלים על פי שיטת TEF ואת קורס  "שירת הדם"-קורס ללימוד ניתוח בדיקות דם בגישה משולבת. ממחברי הספר בישולחיים – תזונה למטופלי סרטן.

האם המתכון עניין אתכם? רוצים להמשיך ללמוד איתי? מוזמנים להשאיר פרטים כאן

מוזמנים להצטרף אלי בעמוד האינסטגרם ובקבוצת תזונה ורפואה מסורתית בפייסבוק

מתכונים וקישורים נוספים:

משקאות

תזונה לאביב

הרצאה מוקלטת: לקבל את השפע, על השימוש בקוזו ובאומבושי

מומלצי החודש