משקה מקרוביוטי לניקוי כבד

מאת אייל שפרינגר

משקה מקרוביוטי לניקוי הכבד, איננו מסוג המשקאות שמתפנקים איתם בארוחת הבוקר, או בערב של צפייה בטלוויזיה.
עם זאת הוספה של כמה טיפות רוטב סויה, הופכת את המשקה למעין מרק בכוס שאפשר לחטוף בין הארוחות.

מתכון זה הגיע לעולם קודם כל מסיבות טיפוליות.
בחינה של המרכיבים מצביעה על כך שהכוונה העיקרית בשימוש במשקה, היא הפחתת רמות שומנים וכולסטרול.

מרכיבים יחסיים:
חלק אחד כוסמת לא קלויה (ירוקה)
חלק אחד פטריות שיטאקי מיובשות
חלק אחד נבטים מכל סוג (עדיפות לנבטי ברוקולי,רוקט,בוקצ'וי או צנונית)
חלק אחד עלים ירוקים של דייקון (או ירוקים של צנוניות)

הכנה:
מוסיפים לחומרי הגלם מים בנפח הגדול פי4-5 מים מביאים לרתיחה, וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ25-30 דקות.
שותים כוס או שתיים ביום.

הערה
גרסאות אחרות של משקה זה המיועדות להזנה ובניה של הכבד, משלבות זרעים שומניים כגון זרעי סומסום, או סומסום שחור.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

המשותף לכל רכיבי המשקה היא השפעתם המייבשת.
הכוסמת הירוקה נייטרלית ויבשה. סיבי הכוסמת מסייעים לספיחת כולסטרול ממערכת העיכול, והפלוונואיד רוטין המצוי בכוסמת, שומר על תקינות דפנות כלי הדם.
השיטאקי, השפעתה קרירה מייבשת, מחזקת חיסון, ומשמשת במקרוביוטיקה לאיזון אכילה רבת שנים של חלבונים ושומנים מהחי.
הנבטים וירוקי הצנונית/דייקון, הינם חריפים וקרירים, בעליהשפעה מניעה ומנקה על הכבד.
שימוש בחומרי גלם מסוג זה מתאים במיוחד באביב, העונה בה הכבד הופך לפעיל על פי הרפואה הסינית והמקרוביוטית.
כאשר משתמשים במתכון בהתאם לאבחנה אישית, ניתן לשלבו בטיפול במגוון מצבים, ביניהם: מחלות לב וכלי דם, כבד שומני, שומנים בדם, וסוגי סרטן מסויימים.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני משקאות
מתכוני אביב
אודות מרפאת המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש