משקה ירקות מתוקים מקרוביוטי

מאת אייל שפרינגר

משקה ירקות מתוקים מקורו בעולם המקרוביוטיקה. המשקה העשיר במינרלים מתאים לתינוקות וילדים, ולמטופלים המבקשים להיגמל מסוכר.

מרכיבים
1 גזר
1 בטטה
1 בצל
חתיכת דלעת
1 קישוא
חתיכת אצת קומבו בגודל 1 סמ"ר

אופן ההכנה
חותכים את הירקות לקוביות גסות, מניחים בסיר ומכסים את הירקות במים. מוסיפים גרגר מלח ים.
מביאים לרתיחה, ומבשלים את הירקות על אש קטנה עד להתרככותם.
את הנוזל לשתות חם. אפשר לשמור את הנוזל במקרר ליומיים שלושה ולחמם לפני ששותים.
אפשר למעוך את הירקות ולהגיש כפירה.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

המקרוביוטיקה היא גישה טיפולית העוסקת ביצירת איזון בין YIN לYANG. הדרך ליצירת איזון על פי גישה זו, היא שימוש במזונות שונים בעלי איכויות מתונות מסוג YIN או YANG המסייעים להשגת האיזון. משקה ירקות מתוקים נחשב לבעת איכות YIN מתונה, ועל כן עושים בו שימוש לאיזון של מצבי YANG כגון לחץ דם גבוה, שרירים מכווצים, ומתח נפשי. המשקה משמש גם כדי לספק את הצורך במתוק במקום מזונות מתוקים בעלי השפעה מסוג YIN קיצוני כגון מיצי פירות וממתקים.המשקה גם נפוץ כחלק מתשונת ילדים, משום שהוא מאפשר לילד לחוות את הטעם המתוק באופן מתון, תוך כדי העשרת  התזונה במינרלים המצויים באצה ובירקות השורש.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני משקאות
על YIN ו YANG במקרוביוטיקה
הטיפול במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש