תה ירוק

מאת אייל שפרינגר

תה ירוק מוגדר במקרוביוטיקה כמשקה בעל איכות YIN, קרה ומייבשת.
ביפן נהגו לשתות תה ירוק בשילוב עם ירקות מוחמצים אחר הצהריים.
בסין מקובלת ישיבה בבתי תה לאורך כל היום תוך בליווי שיחה צחוק משחקי לוח ולגימה של תה ירוק.
איכותו המקררת והמייבשת של התה עושה אותו מתאים לקיץ או בשילוב עם ארוחה המכילה בשר או דג.
בשנים האחרונות התפרסמו מספר מחקרים הקושרים בין שתיית תה ירוק ומניעת מס' מחלות כגון סרטן, מחלות אוטואימוניות ומחלות שיניים וחניכיים.
בשל תכולת הקפאין הגבוהה בתה יש להשתמש בו לעיתים רחוקות ובמיוחד לא לפני השינה.

הכנה
תה ירוק הוא נושא רציני בסין וביפן. קיימים המון סוגים של תה ירוק, ודרכי הכנה רבות.
להכנת תה בסיסית, מומלץ להניח את עלי התה בכוס או בקומקום קרמיקה, חרס או זכוכית.
ליצוק מים רותחים על העלים, לכסות את הקומקום במיכסה או לכסות את הכוס בצלוחית קטנה, ולחכות מספר דקות.
ניתן לחלוט את עלי התה מספר פעמים.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני קיץ
מתכוני משקאות

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!