סלט צנוניות

מאת אייל שפרינגר

סלט צנוניות,  קטן ופשוט עם טעמים אסייתיים, מעולה לליווי הארוחה.

מרכיבים:
קערה קטנה של צנוניות טריות או צנון דייקון שלם
חתיכת ג'ינג'ר טרי
רוטב סויה שויו
מעט מיץ לימון

הכנה:
מגררים את הצנוניות במגררת דקה.
מוסיפים ג'ינג'ר מגורר בכמות קטנה לפי הטעם{ככפית}.
מוסיפים מעט רוטב סויה שויו{כפית}.
מוסיפים כף מיץ לימון סחוט.

מומלץ כליווי למנה בשרית או מנת דגים.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

הצנוניות מוכנות לקטיף בסוף החורף ותחילת האביב. טעמן חריף, איכותן קרירה ומייבשת.
הצנונית משמשת ברפואה הסינית ובמקרוביוטית לניקוי הכבד. ברפואה הסינית נאמר כי כאשר משתמשים בצמחי מרפא, אין לאכול צנונית בסמוך לזמן נטילת הצמחים. הסיבה לכך היא שהפעילות המנקה של הצנונית, מנטרלת את ההשפעה של צמחי המרפא.
השימוש במתכון מסייע בניקוז נוזלי המרה וניקוי הכבד. על כן נוהגים לאכלו באביב ובסתיו, לליווי מזון כבד ועשיר, מנות בשריות או כחלק מטיפול באבנים בכיס המרה.
ניתן להשתמש במתכון לאחר אבחנה מסורתית לתמיכה בטיפול במגוון מצבים כגון מחלות כבד, אבנים בכיס המרה, עודף שומנים בדף (כולסטרול וטריגליצרידים), כאב ראש, חוסר תיאבון, סוגי סרטן שונים, ועוד.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני סתיו
תזונת אביב
מתכוני סלט
אודות מרפאת המרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!