סלט מאש וכוסברה

מאת נעמי פטל

ימי סוף הקיץ הם ימיהם האחרונים של החום והלחות,
לפני שרוח הסתיו הקרירה והיבשה מתדפקת על חלונינו…
האפקט הכללי של הקטניות הנו טיפול בחום ולחות,
בין השאר כאשר הם מתבטאים במערכת העיכול ובדרכי הנשימה.

הסלט הנו סלט קיצי מרענן, קליל להכנה, טעים גם חם וגם קר…
וגם מרשים מאוד את המשפחה והאורחים…

רכיבים:
כוס מאש ירוק (רצוי מושרה ומונבט)
צרור כוסברה
מלח, פלפל
כמון
שמן זית
שום כתוש (אפשר להמיר ברצועות בצל)
בצל ירוק קצוץ
מעט לימון סחוט טרי או חומץ תפוחים

אופן ההכנה:
מבשלים את המאש כעשרים דקות ללא מלח, מסננים מהמים ומניחים לתבשיל להתקרר
(לסובלים מגזים- אפשר להוסיף בבישול מעט כורכום או פיסת ג'ינג'ר/ שום).
קוצצים את הכוסברה ואת הבצל. מערבבים עם כל שאר החומרים- ומתבלים.

תוספת אפשרית: עלי מנגולד או תרד חלוטים, שורש סלרי או פטרוזיליה- בהתאם להמלצת המטפל.
תוספת אפשרית נוספת: זרעי חמניה או דלעת (קלויים או לא קלויים- בהתאם להמלצת המטפל).

בראי הרפואה המסורתית

מעבר לאיזון העונתי אשר צויין בתחילת המתכון, קטניית המאש טובה לאנשים בעלי קונסטיטוציה חמה ולחה. היא מצננת ומאזנת מזונות חמים, מעודדת שיתון ומחזקת את הצ'י המקורי (הצ'י אשר מתפקד כמעיין 'תבנית' ליכולת התנועתיות שלנו ובתוכנו, מרגע לידתנו). המאש היא קטניה אשר די מתאימה לכולם, ויוצרת הרמוניה בין חמשת ה Zang.  היא מרגיעה את הנפש, מלחלחת את העור, ואפשרית לשימוש בקביעות ולפרק זמן ארוך. המרתח שלה טוב לסכרת. מאש היא קטניה קלה יחסית לעיכול כך שהיא אפשרית לאכילה גם כאשר נזכרנו מאוחר מדי להתחיל להשרות…

בתאבון!

המתכון באדיבות נעמי פטל, אחות מוסמכת, מטפלת בתזונה סינית מקרוביוטית, מסאז׳יסטית מורשית. [email protected]

למעבר למתכוני סלט
למעבר למתכוני קטניות
לקריאה נוספת על אסתמה וסכרת בראי הרפואה המסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!