משקה קוזו חבושים

מאת אייל שפרינגר

עם בוא הסתיו מבשילים החבושים. משקה החבושים מצטיין בטעמו המתוק, בארומה העדינה של חבושים מבושלים ובהתאמתו של המתכון לטיפול במחלות הסתיו.

מרכיבים
1 חבוש חתוך לקוביות
2 כוסות מים
כפית גדושה אבקת קוזו
אפשר להוסיף:
1/2 כפית אבקת קינמון או 1/2 כפית זרדי קינמון (GUI ZHI) טחונים לאבקה
5 דובדבנים יבשים או כף רכז דובדבנים טהור
קורט מלח

הכנה:
להרתיח בסיר 1.5 כוסות מים עם החבוש, הקינמון והמלח עד להתרככות.
לערבב בנפרד את הקוזו עם 1/2 כוס מים פושרים.
להוסיף את המים עם הקוזו לסיר הרותח ולהביא לרתיחה.
להוסיף את הדובדבנים/רכז הדובדבנים ולהביא לרתיחה נוספת.
לכבות את האש ולהגיש בכוס עם כפית ליד לצורך אכילת הפירות.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית

חבושים הגדלים בסין משמשים לטיפול בכאבים ראומטיים בגפיים, ולטיפול בבעיות נשימה.
הקוזו מרחיב קלות כלי דם ובכך משפר זרימת דם. ברפואה הסינית הקוזו משמש כצמח "משחרר חיצון" המשמש לטיפול בשלבים ראשונים של הצטננות ובעיות נשימה.
הקינמון, ובמיוחד זרדי הקינמון משפרים זרימת דם. הדובדבנים משמשים להזנת הדם, ולטיפול שימוש במתכון במצבים ראומטיים שונים.
לאחר עריכת אבחנה מבדלת מתאימה, המתכון יכול לשמש כחלק מטיפול במצבים שכיחים בסתיו כגון- כאבי פרקים, התגברות סימטומים של תסמונת רנו, ומחלות נשימה כגון אסטמה והצטננות.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני סתיו
מתכוני משקאות
הטיפול באסטמה במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!