משקה קוזו אומבושי

מאת אייל שפרינגר

המשקה הטיפולי החשוב ביותר בתזונה המקרוביוטית. קוזו אומבושי משמש לחיזוק העיכול והספיגה.  מרכיבי המשקה מגלמים איזון מושלם בין YIN וYANG בהתאם לרוח המקרוביוטיקה. רכיבי המשקה משמשים כצמחי מרפא בסין וביפן.

מרכיבים
כפית שטוחה של ממרח אומבושי (ממרח העשוי משזיף יפני כבוש)
כפית גדושה של אבקת קוזו (אבקה עמילנית המופקת משורשי צמח מטפס)

הכנה
לערבב כפית של גרגירי קוזו ברבע כוס מים קרים ולהניח בצד.
להרתיח בסיר נפרד כוס מים. כשהמים רותחים, להוסיף תוך כדי בחישה את המים הקרים עם הקוזו.
להביא את המים לרתיחה פעם נוספת ולחכות שהקוזו יימס לחלוטין במים הרותחים.
לכבות את האש, ולערבב לתוך המים הרותחים את ממרח האומבושי.

רוב המטופלים אינם רגילים למשקה בעל טעם חמצמץ- מלוח, אך לאחר שמתרגלים, מגלים משקה שנותן מרץ ו"מסדר את העניינים".

המתכון באדיבות אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:

ניתן לרכוש אומבושי דרך דף התוספים המומלצים שנמצא כאן

מתכוני סתיו

מתכוני משקאות

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!