ממרח שעועית שחורה

מאת צוות האתר

ממרח שעועית שחורה עשיר בטעמים!!! מעדן מעולה וקל להכנה, לימי החורף האביביים או לימי האביב החורפיים… אנחנו טעמנו אותו מפי ידיה של ג'סיקה הלפרין בקורס התזונה למטפלים, והוא גרם לכל המנות האחרות לידו להחוויר…

רכיבים:

 300 גר' שעועית שחורה שבושלה בבישול קטניות ארוך
חב' כוסברה
צרור נדיב של בצל ירוק
כוס אגוזי מלך
קורט מלח ים אטלנטי
שמן זית בכבישה קרה

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את השעועית השחורה, לאחר שסוננה היטב. רצוי להכניס גם את אצת הקומבו מהבישול.
2. מרסקים בעזרת בלנדר יד.
3. מרסקים את אגוזי המלך, קוצצים דק את הכוסברה והבצל הירוק, מוסיפים לקערה ומערבבים.
4. מוסיפים את המלח ומעט משמן הזית, מערבבים ומגישים.
בתאבון! 

בראי הרפואה המסורתית

השעועית השחורה היא קטניה הבונה Yin ומקושרת לכליות ולמחמם התחתון. חריפותו של הבצל הירוק מחממת ופותחת, כאשר לצידה הכוסברה מקררת ומפַנה. שילוב הרכיבים תומך במעבר מהחורף לאביב- מהמים לעץ, ונותן לכבד תמיכה חומרית ותנועתית לתחילת התקופה אשר 'תחת שליטתו'. באבחנה נכונה מתכון זה יכול להתאים למצבים של נוקשות במפרקים, pms וכאבי מחזור, אסתמה ושיעול יבש, ולבעיות נוספות המאובחנות כחוסר ב Yin הכליות עם תקיעות של צ'י הכבד.

מתכון זה הודגם ע"י ג'סיקה הלפרין– מטפלת בתזונה סינית מקרוביוטית ומנחה סדנאות בישול, הועבר לכתב ע"י יעל פטרושקה (מטפלת בצמחי מרפא) וצולם ע"י נדב סולטניק (מטפל ברפואה סינית) תלמידי קורס התזונה למטפלים.

למעבר למתכוני קטניות
למעבר למאמר כבד עליו- על תפקודו של הכבד בראי הרפואה הסינית ומדוע הוא נוטה להתקע…

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!