ממרח שעועית שחורה

מאת צוות האתר

ממרח שעועית שחורה

ממרח שעועית שחורה עשיר בטעמים!!! מעדן מעולה וקל להכנה, לימי החורף או לימי האביב החורפיים… אנחנו טעמנו אותו מפי ידיה של ג'סיקה הלפרין בקורס התזונה למטפלים, והוא גרם לכל המנות האחרות לידו להחוויר…

רכיבים:

 300 גר' שעועית שחורה שבושלה בבישול קטניות ארוך
חבילת כוסברה
צרור נדיב של בצל ירוק
כוס אגוזי מלך
קורט מלח ים אטלנטי
שמן זית בכבישה קרה

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערה את השעועית השחורה, לאחר שסוננה היטב. רצוי להכניס גם את אצת הקומבו מהבישול
2. מרסקים בעזרת בלנדר יד למרקם חלק
3. מרסקים בנפרד את אגוזי המלך לחתיכות גסות, קוצצים דק את הכוסברה והבצל הירוק, מוסיפים לקערה עם השעועית ומערבבים
4. מוסיפים את המלח ומעט משמן הזית, מערבבים ומגישים
בתאבון! 

ממרח שעועית שחורה בראי הרפואה המסורתית

השעועית השחורה היא קטניה הבונה Yin ומקושרת לכליות ולמחמם התחתון. אגוז המלך תומך בYang הכליות. יחדיו, השעועית ואגוז המלך תומכים בYin ובYang של הכליות.

העלים הירוקים המתווספים למנה, גם הם מהווים צמד משלים: חריפותו של הבצל הירוק מחממת ופותחת, כאשר לצידה הכוסברה מקררת, מדגישה ציר מרכז ומשתנת עודפי נוזלים. שילוב הרכיבים תומך בכליות בחורף, ומסייע למעבר לאביב- מהמים לעץ, ומהכליות לכבד.

מתכון זה עשוי להתאים כחלק מטיפול למצבים המערבים אבחנה של "כליות-כבד": נוקשות מפרקים, pms וכאבי מחזור, אסתמה ושיעול יבש, ולבעיות נוספות המאובחנות כחוסר ב Yin הכליות עם תקיעות של צ'י הכבד.

מתכון זה הודגם ע"י ג'סיקה הלפרין– מטפלת בתזונה סינית מקרוביוטית ומנחה סדנאות בישול, הועבר לכתב ע"י יעל פטרושקה (מטפלת בצמחי מרפא) וצולם ע"י נדב סולטניק (מטפל ברפואה סינית) תלמידי קורס התזונה למטפלים.

לעיון נוסף

למעבר למתכוני קטניות
למעבר למאמר כבד עליו- על תפקודו של הכבד בראי הרפואה הסינית ומדוע הוא נוטה להתקע…

מומלצי החודש