כיסוני כוסמין

מאת אייל שפרינגר

כיסוני בצק

כיסוני בצק הינם מאכל נפוץ בכל רחבי אסיה מהבלקן ועד ליפן. הגרסה שלפניכם דומה ביותר לכיסוני בצק בסיגנון בוכארי. הייתרון בכיסונים היא היכולת לשלב את רוב חומרי הגלם של מנה מסורתית, דגן קטניה וירק במאכל קל לנשיאה, להקפאה ולשימוש.

הכנת הבצק

מצרכים
1 קילו קמח כוסמין
½ ליטר מים.
מלח לפי הטעם
1 כוס שמן בכבישה קרה{סומסום/זית}
לשים את כל המרכיבים ויוצרים בצק.

הכנת המלית

מצרכים
1
בטטה גדולה
1 חתיכת דלעת
1 בצל גדול
שמן בכבישה קרה
מלח איכותי
פלפל
כמון

-לרסק בפומפיה את הבטטה והדלעת, לקצוץ את הבצל, ולערבב את כל מרכיבי המלית בקערה-לשים לב שהמלית לא נוזלית מידי. במידה והמלית נוזלית, יש לנקז את הנוזלים ולהשתמש בהם בתבשיל אחר.
-בעזרת מערוך לרדד את הבצק, ובאמצעות קערה קטנה ליצור פיסות בצק בגודל כף יד. למלא את פיסות הבצק במלית. לסגור את הבצק בצורת סהרונים או משולשים.
-לסדר את הכיסונים בתבנית על גבי נייר אפיה ולאפות בטמפרטורה של 180 מעלות כ20 דקות.
-יש לבדוק את הכיסונים מידי פעם ולוודא שאינם מתייבשים או נחרכים.
לאכול חם!!

אפשרויות נוספות:

-למרוח על הכיסונים מעט חלמון ביצה לפני האפייה ולפזר מעט גרגרי סומסום לבן/שחור/קצח.
-להוסיף לתערובת המלית בצל ירוק/שום/אצות ארמה.
-להכין מליות מחומרים אחרים כמו קטניות, ארטישוק ירושלמי, כרוב, נבטים, פטריות וכן הלאה.

בתיאבון!!

כיסוני כוסמין מנקודת מבט מסורתית

מנה זו איננה נושאת ערך טיפולי ונהוג לשלב אותה בתפריט כאשר מטופלים חזקים ואינם זקוקים לתפריט טיפולי. כיסוני כוסמין תומכים בעלייה במשקל ומתאימים לסתיו ולחורף בשל האיכות החמה שהאפייה מקנה להם.

לעיון נוסף:

מתכונים המתאימים לארוחת בוקר או כחטיפים

מתכונים מסורתיים מרחבי העולם

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!