ג'לי שקדים ופירות יער

מאת ג'סיקה הלפרין ואייל שפרינגר

קינוחים על מקפא שקדים, נפוצים בסין, ובמיוחד הדרום החם. לעיתים מאכלים אלו ניקראים "טופו שקדים".

רכיבים:
1 ליטר חלב שקדים*
6 כפות אגר אגר (חומר ג'לטיני המופק מאצות)
3 כוסות דובדבנים קפואים או טריים
1 כף קוזו
1/4 כוס צמח bai he (פקעת שושן) – בהתאם לבחירת המטפל
2 כפות זרעי דובדבנים (ניקרא מחלב במקומותינו)
2 כפות שקדים מרים

אופן ההכנה:
1) מבשלים את חלב השקדים יחד עם האגר אגר על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד אשר השבבים נמסים לגמרי.
2) טוחנים את הצמח bai he לאבקה גסה, ומוסיפים לנוזל . מעבירים לכלי מלבני נמוך שוליים, ומכניסים למקרר.
3) סוחטים את מיץ הדבדבנים במסחטה (Juicer), או לחילופין טוחנים את הדבדבנים ומסננים את המיץ.
4) ממיסים את הקוזו ב1/4 כוס מים קרים, מערבבים יחד עם מיץ הדובדבנים ומעבירים לסיר קטן. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי עירבוב עד אשר הנוזל מסמיך.
5) מוצאים את המקפא מהמקרר, הופכים לצלחת הגשה בזהירות ,בוזקים מעל את רוטב הדבדבנים, ומקשטים עם שקדים מרים קצוצים וזרעי דבדבנים.

*להכנת חלב שקדים ביתי:
משרים 4 כוסות שקדים למשך לילה וסוחטים במסחטה (Juicer) יחד עם כוס מים, או לחילופין טוחנים את השקדים יחד עם המים ומסננים את הנוזל .

בראי הרפואה המסורתית

הגרסה הזו של המתכון נולדה כחלק מסדנת 'בישולְחַיים'- תזונה לטיפול במצבי סרטן. ומתייחס למצבי סרטן של המחמם העליון– סרטן ריאות וסרטן השד. המתכון מטפל במצבים בהם יש לאזן יחסי יובש ולחות.  זרעי השקד, המשמש והשקד המר מתאימים במיוחד לטיפול בראות בשל השילוב בין הטעם המתוק, המלחלח והמשקם, לטעם המר המנקז, מנקה ומאפיין מזונות נוגדי סרטן רבים כגון כורכום ותה ירוק.

המתכון באדיבות ג'סיקה הלפרין (Dip.Ac) מטפלת ברפואה סינית עתיקה (Stems & Branches) ובתזונה סינית-מקרוביוטית, בעלת רקע במסעדנות ובבישול גורמה, עוסקת בהדגמת בישול סיני-מקרוביוטי, ואייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

למעבר למתכונים מתוקים ופחות מזיקים
למעבר למתכוני מטבחים מסורתיים
למעבר להרצאה בישולחיים- תזונה למצבי סרטן
לקביעת תור בקליניקת המרכז לרפואה מסורתית 

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!