ארטישוק ירושלמי עם שעועית לבנה וכורכום

מאת אייל שפרינגר

מתכון זה מבוסס על הארטישוק הירושלמי. ירק בעל ארומה מיוחדת, ההופך לזמין בשוק בסוף הקיץ ובסתיו.

מרכיבים
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי(נקרא גם תפוח אדמה ירושלמי) מקולף וחתוך לחתיכות גדולות
1/2 ק"ג שעועית לבנה מבושלת מראש(ניתן להחליף את סוג השעועית לפי הנחיית המטפל. המתכון מתאים מבחינת הטעם גם לשעועית לוביה)
כ-10  סמ"ר אצת קומבו חתוכה לחתיכות בינוניות ומושרית במים
1.5 כפית אבקת כורכום
2 כפיות רוטב סויה תמרי
1 כפית ג'ינג'ר מגורר טרי
2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה
1 כוס  מים (ניתן להוסיף יותר מים במהלך הבישול)

אופן ההכנה
-מטגנים את הארטישוק הירושלמי והשעועית בשמן שומשום, טיגון קצר.
-מוסיפים ג'ינג'ר וכורכום ומערבבים.
-מוסיפים מים (המים צריכים לכסות כחצי מגובה השעועית והארטישוק הירושלמי).
-מוסיפים את אצת הקומבו עם מי ההשרייה ורוטב סויה תמרי .
-מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עם מכסה עד שהארטישוק רך.

מנקודת המבט של הרפואה המסורתית:

לרוב מרכיבי המנה השפעה סתווית של כיווץ וייבוש.
המנה מתאימה במיוחד למטופלים הסובלים מעודף ליחה הודות להשפעה המייבשת והמחטאת של הכורכום והייבוש הנוסף לו תורמים מרכיבי המנה האחרים.
לאחר אבחנה מבדלת, המתכון יכול להתאים לחולי סוכרת, בשל השילוב של הקטנית הכורכום והארטישוק הירושלמי אשר לכולם השפעה היפוגליקמית הפועלת במנגנונים שונים.

נכתב על ידי אייל שפרינגר, מייסד המרכז לרפואה מסורתית, מנחה קורס המטפלים לתזונה סינית מקרוביוטית.

לעיון נוסף:
מתכוני סתיו
מתכוני ירקות
מתכוני קטניות
הטיפול בסוכרת במרכז לרפואה מסורתית

מומלצי החודש

מתעניינים? השאירו פרטים. נחזור מהר!