דאל, מאש מקולף וחצוי, הינו אחת הקיטניות הנפוצות למאכל בהודו. המאש בשילוב עם ירקות ותבלינים כגון כורכום, זרעי חרדל ועלי כוסברה יכול לשמש כמזון טיפולי למחלות "עודף" הפוגעות במרכז הגוף.…
עדשים טופו והיג'יקיאת תבשיל העדשים טופו והיג'יקי הזה המצאנו בבית ממש במקרה. השילוב של עדשים, אצת ההיג'יקי והטופו יחד עם המרכיבים הנוספים, נותן לתבשיל טעם עשיר ורוטב שמשאיר טעם של עוד. מרכיבים:…
ארטישוק ירושלמי עם שעועית לבנה וכורכוםמתכון זה מבוסס על הארטישוק הירושלמי, ירק בעל ארומה מיוחדת ממשפחת המורכבים ההופך לזמין בשוק בסוף הקיץ ובסתיו. מרכיבים 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי (נקרא גם תפוח אדמה ירושלמי) מקולף וחתוך…
אורז מלא בסגנון בישול ייניכיצד שיטת הבישול משפיעה על האיכות הטיפולית של אורז מלא? מתכון לאורז בסגנון YIN, בתוספת נדיבה של אצות ועלים ירוקים, מתוך הדגמה של רון פוקס בקורס התזונה למטפלים. טעים! רכיבים: 2.5…
אורז עם לימוןאורז עם לימון, מתכון הודי פשוט המקנה לאורז טעם חמוץ ומרענן. מתאים במיוחד לאביב ולסתיו כאשר מעוניינים באיכות המכווצת המזינה והמרעננת של הטעם החמוץ. הכורכום וזרעי החרדל מוסיפים איכות חריפה…
מאש בתחפושת חומוסאז מה עושים כשהקטנית שהכי מועילה לרפואתך, היא זו שמהטעם שלה את הכי נרתעת? למזלי, יש לי חברים מביני עניין, כאלו שמכירים אותי, ויודעים שהדרך הטובה ביותר בה הצ'י של…
אורז מלא עם שיטאקיהשילוב של אורז ופטריות נפוץ במטבח היפני והמקרוביוטי, ומייצג שילוב בין האיכות הפראית של פטריות השיטאקי, לאיכות המבוייתת יותר אותה מייצג האורז. מרכיבים: 2 כוסות אורז מלא אחרי השריית לילה…
קיצ'רי אביבי של מאש וגריסי פנינהבאביב הכל פורח... השמש החמה ממיסה את מה שהצטבר במהלך החורף, ואנו חווים פריחה גם בגופנו, עם תופעות כגון אלרגיות והצטננויות... בחורף, ה"קאפה" (שילוב של אלמנטים אדמה ומים בגוף) מצטברת:…
לוביה בְּסלק (עם אזוקי)כיצד מגשרים על הפער בין המלצות תזונה מחכמת יפן ובלוטות טעם מחכמת לוב...? מגייסים את סבתא לעזרה... את המנה הזו 'המצאנו' באחת התקופות בהן נתבקשתי לצרוך אזוקי בצורה יומיומית. המנה…
מרק דלעת ומאשמרק זה נהוג בסין בקיץ ומורכב בעיקרו מדלעת ומשעועית מאש. המאש, על פי הרפואה הסינית, מקררת ומייבשת, מסלקת חום ורעילות. בעונת הקיץ כאשר אנו עובדים במזג אויר חם, אנו מאבדים…