תבשיל מאש וירקות הודי

דאל, מאש מקולף וחצוי, הינו אחת הקיטניות הנפוצות למאכל בהודו. המאש בשילוב עם ירקות ותבלינים כגון כורכום, זרעי חרדל ועלי כוסברה יכול לשמש כמזון טיפולי למחלות "עודף" הפוגעות במרכז הגוף.…

עדשים טופו והיג'יקי

את תבשיל העדשים טופו והיג'יקי הזה המצאנו בבית ממש במקרה. השילוב של עדשים, אצת ההיג'יקי והטופו יחד עם המרכיבים הנוספים, נותן לתבשיל טעם עשיר ורוטב שמשאיר טעם של עוד. מרכיבים:…

ארטישוק ירושלמי עם שעועית לבנה וכורכום

מתכון זה מבוסס על הארטישוק הירושלמי, ירק בעל ארומה מיוחדת ממשפחת המורכבים ההופך לזמין בשוק בסוף הקיץ ובסתיו. מרכיבים 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי (נקרא גם תפוח אדמה ירושלמי) מקולף וחתוך…

אורז מלא בסגנון בישול ייני

כיצד שיטת הבישול משפיעה על האיכות הטיפולית של אורז מלא? מתכון לאורז בסגנון YIN, בתוספת נדיבה של אצות ועלים ירוקים, מתוך הדגמה של רון פוקס בקורס התזונה למטפלים. טעים! רכיבים: 2.5…

אורז עם לימון

אורז עם לימון, מתכון הודי פשוט המקנה לאורז טעם חמוץ ומרענן. מתאים במיוחד לאביב ולסתיו כאשר מעוניינים באיכות המכווצת המזינה והמרעננת של הטעם החמוץ. הכורכום וזרעי החרדל מוסיפים איכות חריפה…

מאש בתחפושת חומוס

אז מה עושים כשהקטנית שהכי מועילה לרפואתך, היא זו שמהטעם שלה את הכי נרתעת? למזלי, יש לי חברים מביני עניין, כאלו שמכירים אותי, ויודעים שהדרך הטובה ביותר בה הצ'י של…

אורז מלא עם שיטאקי

השילוב של אורז ופטריות נפוץ במטבח היפני והמקרוביוטי, ומייצג שילוב בין האיכות הפראית של פטריות השיטאקי, לאיכות המבוייתת יותר אותה מייצג האורז. מרכיבים: 2 כוסות אורז מלא אחרי השריית לילה…

קיצ'רי אביבי של מאש וגריסי פנינה

באביב הכל פורח... השמש החמה ממיסה את מה שהצטבר במהלך החורף, ואנו חווים פריחה גם בגופנו, עם תופעות כגון אלרגיות והצטננויות... בחורף, ה"קאפה" (שילוב של אלמנטים אדמה ומים בגוף) מצטברת:…

לוביה בְּסלק (עם אזוקי)

כיצד מגשרים על הפער בין המלצות תזונה מחכמת יפן ובלוטות טעם מחכמת לוב...? מגייסים את סבתא לעזרה... את המנה הזו 'המצאנו' באחת התקופות בהן נתבקשתי לצרוך אזוקי בצורה יומיומית. המנה…

מרק דלעת ומאש

מרק זה נהוג בסין בקיץ ומורכב בעיקרו מדלעת ומשעועית מאש. המאש, על פי הרפואה הסינית, מקררת ומייבשת, מסלקת חום ורעילות.  בעונת הקיץ כאשר אנו עובדים במזג אויר חם, אנו מאבדים…