מרק תרד ושעועית מש

אמבר רוגע

עד לפני כמה שנים לא הייתי משוכנעת שיש בידיי את היכולת לייצר מרקים מוצלחים. כשפית שעסוקה בהתבוננות במזון, אני יודעת שלכל סוג מנה: קינוחים, סלטים, קציצות, מרקים וכך הלאה – יש איזה הגיון פנימי ושפה סודית, שאם מתחברים אליהם, אפשר לסמוך על כך שתמיד המנה תצא טעימה ומשכנעת, בין אם מדובר באלתור של רגע או במתכון ותיק ומנוסה.

מרקים היו שפה שלא הבנתי לעומק, אבל אני יודעת מתי חלה אצלי התפנית: בקורס של אייל. שם למדתי להוקיר את ההגיון הפנימי של המרקים: מחממים, מאחדים, תורמים לגוף נוזלים, ומעבר לכך – כל מרק לגופו ולכוונה שהושמה בו. משם יצאתי לדרך המענגת של יצירת שפה אישית במרקים מגוונים.

אז הנה לפניכם מרק תרד חלק ומעודן, שהבטטה מעניקה לו סמיכות קרמית בלי להשפיע על הטעם בצורה דומיננטית, ותוספת המש נותנת לו חספוס ארצי מסוים.

מצרכים:

1 כרישה קטנה מנוקה וקצוצה

1 בצל קצוץ

2 עלי דפנה

1 שורש סלרי / 2 שורשי פטרוזיליה / 1 שומר (בהתאם לעונה) – מקולפים וחתוכים לפיסות גסות

1 גזר קטן, חתוך לפרוסות

1/2 קילו בטטה מנוקה וחתוכה לקוביות גדולות

1/4 צרור פטרוזיליה טריה, שטופה ומנוקה

כ-700 גרם תרד טרי (2 חבילות גדולות) שטוף ומנוקה היטב מחול

1 כף שמן זית

1.5- 2 כפיות מלח, לפי הטעם

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית ג'ינג'ר יבש

פלפל שחור לפי הטעם

1 עד 1.5 ליטר מים / ציר ירקות

2 כוסות מש מבושל לחוד

להגשה: מעט פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

לחמם את שמן הזית בסיר ולהוסיף את הכרישה והבצל. לערבב מעט ולהוסיף את עלי הדפנה, שורש סלרי / שורש פטרוזיליה / שומר. להוסיף את הגזר ופרוסות הבטטה, ולהמשיך לערבב עוד כ- 3-4 דקות על אש בינונית. להוסיף חצי ליטר מים / ציר, ולהגביר לחום גבוה.

להוסיף את הפטרוזיליה והתרד לסיר יחד עם שאר התבלינים, לבחוש ולהוסיף את שאר המים / ציר. להביא לרתיחה, לבשל מכוסה על חום בינוני כחצי שעה, עד שירקות השורש רכים לגמרי.

לטחון את המרק בבלנדר מוט (רצוי לדוג את עלי הדפנה החוצה..) ולהוסיף את המש פנימה. לקשט עם מעט פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.

על הכותבת: 

אמבר רוגע, שפית פרטית שמתמחה בבישול לדיאטות רפואיות, יצרנית שוקולד פראי ומתוקים אורגניים ומנחת סדנאות בישול למעבר לתזונה בריאה.

לאתר של אמבר www.sunkissedfood.com

לדף הפייסבוק העסקי של אמבר https://www.facebook.com/SunKissedFoods/

מנקודת מבט מסורתית:

התרד הוא קר ומלחלח, מסייע לשיפור יציאות במצבי יובש ועצירות. במאקרוביוטיקה התרד מתאים לאיזון מצבי יאנג, הקשורים באכילה ממושכת של בשר. המאש היא קטנית מקררת ומייבשת, בעלת אפקט משתן. משמשת ברפואה הסינית לטיפול ברעילות ובחום. המרק מאפשר לנקות את הגוף, לטפל במצבים של חום ועצירות. בהתאמה על פי אבחנה מבדלת, המרק עשוי לשמש גם לטיפול בגלי חום של גיל המעבר, מחלות עור, יתר לחץ דם, צריבה בעיניים וכאבי ראש הקשורים באבחנה של חום.

לקריאה נוספת:

מרק בצל לחיזוק והרגעה

הכנת קובה למרק

הצילו, לילדה יש תולעים! – כיצד לטפל בתולעים באמצעים טבעיים

מומלצי החודש